Гръцката полиция разби престъпна група, внасяла в страната фалшив алкохол от България

0

- Advertisement -

Гръцката полиция разби престъпна група, внасяла в страната фалшив алкохол от България, съобщава гръцкото електронно издание Нюз ин.

По случая са задържани дванадесет души. До арестите се е стигнало на 27 септември след съвместна операция в района на Серес, Лариса, Атика, Кардица и Виотия.

Срещу четирима от задържаните са образувани преписки за участие в престъпна организация, фалшификации, нарушения на закона за акцизите и за притежание на наркотици.

- Advertisement -

Според полицейската информация групата поне от началото на годината е внасяла незаконно от България етилов алкохол, произвеждала е алкохолни напитки, на които е поставяла етикети на съществуващи марки и ги е разпространявала на местния пазар. Групата не е плащала данъци и акцизи, от което е имала огромна финансова облага, посочва изданието.

Фалшивият алкохол е бил съхраняван в складове в района на град Серес. Етикетите са били поставяни на друго място – в склад на легална компания Лариса. Алкохолните напитки са разпространявани в различни части на страната чрез куриерски фирми.

При полицейските обиски на помещенията са конфискувани 18 цистерни с етилов алкохол, всяка с вместимост хиляда литра; 770 съда с етилов алкохол по десет литра; 880 литра етилов алкохол; 900 литра алкохолни напитки в пластмасови бутилки; 3396 бутилки алкохол; 10 000 фалшиви етикети, осем превозни средства.

Намерен е и хероин. Само за конфискуваните количества избегнатите данъци и акцизи са в размер на 850 000 евро. Смята се, че незаконната печалба от дейността на престъпната група възлиза на милиони евро, предава Darik News.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече