Напълно оправдаха бизнесменът Пламен Бобоков по обвиненията за нерегистрирани артефакти

0

- Advertisement -

Напълно оправдаха бизнесменът Пламен Бобоков по обвиненията за нерегистрирани артефакти. Според заключението след назначената тройна съдебно-археологическа експертиза артефактите нямат историческа стойност, тъй като няма как да се установи къде са намерени.

Така Русенският окръжен съд отмени наложената на Бобоков мярка за неотклонение “подписка”, както и мярката за обезпечение. Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд във Велико Търново в 15-дневен срок.

- Advertisement -

Обвинението срещу Пламен Бобоков е за държане на 48 върха на стрели и 2 на копия – на обща стойност около 650 лева, които представляват движими културни ценности, но не били идентифицирани и регистрирани по надлежния ред, според прокуратурата.

Пламен Бобоков определи обвиненията срещу него като “организирано мероприятие по поръчка на Иван Гешев и специализираната прокуратура“.

“Тъй като нямат какво да предявят срещу мен и по другите дела, това беше някакъв жалък опит да ми повдигнат обвинение за нещо, което аз не съм извършил. Натискът не е спирал изобщо! Постоянно има данъчни проверки и всякакви форми на каквото могат. Четири пъти ми отказват да ме пускат да излизам от страната, при положение, че съм се връщал всеки път. Няма оправия! Докато има такива силови органи, такъв прокурор, няма да има оправия“, коментира пред Българското национално радио Пламен Бобоков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече