СЕМ към КПКОНПИ: Соня Момчилова отговаря на всички изисквания

0

- Advertisement -

Съветът за електронни медии попари КПКОНПИ часове след като антикорупционната комисия обяви, че е открила проблем с назначаването на Соня Момчилова в медийния регулатор. От КПКОНПИ посочиха, че към датата на издаване на президентския указ, с който тя е била назначена в СЕМ, Момчилова все още е била едноличен собственик на капитала на фирма ”План Це” ЕООД. От СЕМ обаче посочват – такова нещо няма.

- Advertisement -

„Г-жа Соня Момчилова встъпва като член на СЕМ на 5 август 2021 г. Към тази дата тя е заличена в Търговския регистър като собственик на капитала на търговско дружество. При встъпването си в длъжност г-жа Момчилова отговаря на изискванията, предвидени в Закона за радиото и телевизията, което е потвърдила с декларация за съответствие„, посочват от СЕМ.

Медийният регулатор предостави и декларацията на Момчилова, с която тя посочва, че не е в конфликт на интереси. Не е в тяхната компетенция обаче да посочат дали указът на държавния глава е законосъобразен и дали съответно попълнените в декларацията данни са верни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече