Цветанов и Москов отиват на избори заедно

0

- Advertisement -

„Републиканци за България“ на Цветан Цветанов и партия КОД на Петър Москов се регистрираха като коалиция за изборите на 14 ноември в ЦИК. Те ще се явят под името „Национално Обединение на Десницата“ (НОД).

Коалицията ще издигне и своя кандидат-президентска двойка. Имената им ще станат ясни през следващите дни.

- Advertisement -

Целите за парламентарните избори са яснотата, че в следващия парламент трябва да има принципна и обоснована десница. Начинът, по който ние сме формирали нашето партньорство е върху принципи. Не е заради мен или г-н Цветанов, или заради г-жа Грозданова или някой друг, когото познавате от партиите, каза Москов пред журналисти.

Силно ни обединява и, че извън нуждата от промяна в самата съдебна система, истинската, реална справедливост в битката срещу олигархията, всичко, което хората наричат мафия по улицата е свързано с българско законодателство тип „Магнитски“, което за нас е лустрационното законодателство, на което ние безкрайно много държим, допълни той.

Това, което видяхме в 45-ия и 46-ия парламент бе среда на отрицание, на противопоставяне, а проблемите пред държавата са изключително сериозни. Това, което искаме да направим е да запазим истинската реална координатна система – ляво, дясно и център. Размиването на тази система означава, че някой има други задкулисни интереси или концентриране на власт в една личност или в една институция. Искаме да възстановим парламентаризма. Това може да стане, когато има диалог или прагматизъм, каза Цветанов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече