Адв. Хаджигенов: Каскет, чуваш ли ме? Ексшефът на ДАНО е съучастник в незаконните подслушвания. Защо Емил Тонев е шеф на НСО?

0

- Advertisement -

Каскет, чуваш ли ме? Ексшефът на ДАНО е съучастник в незаконните подслушвания. Защо Емил Тонев е шеф на НСО? Това каза адвокат Николай Хаджигенов във видеозапис, пуснат на страницата му във Фейсбук.

Той казва: „Вчера имаме блага вест – служебното правителство и президентът Радев махнаха шефа на ДАТО от заеманата от него длъжност. Това е направено по една единствена причина, а именно заради незаконните подслушвания и дейността на ДАТО в тях. Всички са знаели за незаконните подслушвания. Служители на ГДБОП казаха пред временната комисия за полицейското насилие и незаконното подслушване в НС, че по нареждане са давали устни докладни. Вече бившият шеф на ДАТО е съучастник в това“, допълва адвокатът от ИБГНИ.

- Advertisement -

След това  обръща внимание и на темата с полицейското насилие: „Сигурно няма български гражданин, който да не е гледал записа от побоя зад колоните. Сега си представете, че сте в удобно, кожено кресло в една не много известна сграда в „Лозенец“. Казвате се Емил Тонев и все още сте шеф на НСО. Вашите подчинени служители гледат побоя над българските граждани зад колоните. Не пускат докладни, но вие ги укривате. Единият се явява пред комисията, но не помни нищо.  Другият не знае как се казва. Това естествено няма нищо общо с вас, нищо, че вие сте шеф на НСО.

Никой от тях, включително и вие, не сте си мръднали пръста. Под неговото ръководство записите са били изтрити. НСО отказва съдействие за целите на правосъдието. И аз не спирам да си задавам въпроса защо този човек все още е шеф на НСО?! Защо дежурният офицер на 10 юли м. г. и дежурният на пост видеонаблюдение  все още са служители на НСО?!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече