Баци измъдрил тайно оръжие срещу Радев – кумеца си Николай Младенов

0

- Advertisement -

Николай Младенов е избраникът на Бойко Борисов за кандидат-президент на ГЕРБ-СДС. Той вече бил дал съгласие, но поискал да се забави обвяването му до последния момент. Трябвало да уреди отношенията си с Вашингтонския институт за политика в Близкия и Средния изток (WINEP), където е гостуващ сътрудник.

Това съобщиха за Фрог нюз източници от централата на ГЕРБ. Бившият военен и външен министър по времето на първия мандат на Борисов, е считан за идеалния противник на сегашния държавен глава Румен Радев. „Млад, умен, с опит, знае езици, симпатичен и дори сексапилен“, – е характеристиката, която му дават гербаджии, убедени, че Младенов ще победи Радев дори още на първи тур. Те изключват възможността лидерът на партията Борисов да се яви срещу Радев, като се аргументират, че той е нужен на ГЕРБ, където бил като „патриарх“. Вежди Рашидов го описа като „морален, мачо и много харесван у нас и в чужбина“… Самият Борисов обаче се страхува от тежка загуба срещу Радев, която той трудно щял преживее. Това означавало и разпад на ГЕРБ.

Николай Младенов бе специален координатор на ООН за Близкоизточния мирен процес. Миналия август той се оттегли от този пост. Отзивите за свършената от него работа са отлични.

Младенов в този момент се явявал тайното оръжие на Борисов във войната с Радев. На него той разчитал като Хитлер на секретния проект за супер бомба. На ексседесара се възлагали всички надежди, проведени били разговори и с американското посолство в София за подкрепа. Борисов разчитал също и на израелско рамо за Младенов, който оставил добри впечатления в Тел Авив, а еврейското лоби по света е най-силното, както е известно.

Пиарите на Борисов смятали, че Младенов трудно ще бъде омърсен от компромати, тъй като единствената клюка, която се въртяла с неговото име била, че е имал интимни отношения с Надежда Михайлова (Хубавото Наде), когато тя бе лидер на СДС. Но тази история е много овехтяла и си останала на ниво клюки.

По-сериозни обвинения ще ке насочат към връзките на Младенов с Джордж Сорос, тъй като е бил програмен директор на фондация „Отворено общество“ в София. Ще му се наложи да обяснява и за баща си, който е бил кадрови служител на Първо главно на Държавна сигурност.

- Advertisement -

Да не забравяме, че през 2011 г. Бойко Борисов кумува на Николай Младенов, който се ожени в резиденция „Евксиноград“ за Гергана Григорова.

През август името на Младенов се завъртя като евентуален кандидат на ГЕРБ, но той заяви тогава, че плановете му са свързани с дейност в Близкия Изток. Освен това, по онова време Борисов се е надявал Кристалина Георгиева да откликне на молбата му и да се яви за креслото на „Дондуков“ 2. След грандиозния скандал с доклада на Световната банка за класация на страните по условия за бизнес, Георгиева се превърна в обект на атаки, което се отразява негативно и на самия Борисов, който години наред се изживява като неин куратор в политиката и бизнеса.

Даниел Митов бил покрусен от новината, че друг е предпочетен за кандидат на ГЕРБ. Томислав Дончев обаче бил доволен, защото не желаел да се подлага на унижението да загуби изборите с лош резултат и да изпадне от партийната върхушка.

Люто битка се разгаряла в момента сред жените в близкото обкръжение на Борисов – всяка се надявала да е кандидат за вице-президент на партията.

Последна тежка дума щяла да има любимата пиарка на Борисов – Севдалина Арнаудова, която напоследък е и негов пръв съветник и биограф. През 2015 г. Борисов е кум и на самата Севда. Именно тя определяла мнението му към жените в ГЕРБ.

Фрог нюз

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече