Без партията на Черепа на вота, реши ЦИК

0

- Advertisement -

ЦИК реши да не допусне ПП “Гражданска платформа Българско лято” до избори. Защото държавата, в лицето на служебните министри допусна явна и незаконна дискриминация спрямо партията и всички наши съмишленици, питат от Българско лято в социалните мрежи.

“Въпреки всички наши усилия да бъдем изрядни в документацията. Въпреки хилядите подписи, които представихме, ЦИК отказа да ни допусне в изборната надпревара. Причината за отказа е липсата на банкова сметка. След решение 441/04.06.2021 на Министерски съвет, в което беше наредено всички да прекратят незабавно отношения с партията, БНБ издадоха задължителни указания към търговските банки, в следствие на което откриването на банкова сметка на партията е практически невъзможно. Това решение е незаконосъобразно, противоконституционно и дискриминационно.”, посочват от партията.

- Advertisement -

Очевидно съществуването ни като политически субект всява страх сред новите, старите и “почтените” кандидати за депутати, категорични са от политическата партия. 

“Но ние няма да се предадем! ПП “Гражданска платформа Българско лято” сплотява и представлява политическите възгледи на хиляди свои съмишленици в борбата за по-добра, развиваща се, модерна и демократична България. 

Затова твърдо заявяваме, че ще отстояваме принципите си и ще търсим справедливост.”, допълват от Българско лято.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече