ГЕРБ ще подкрепи ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент

0

- Advertisement -

ГЕРБ ще подкрепи ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент на вота на 14 ноември. Тази информация потвърждеват за +Евроком” източници от партията на Бойко Борисов.

Герджиков обаче ще бъде издигнат официално от Инициативен комитет, в който ще участват и други партии. Такъв механизъм избра за кандидатурата си и Румен Радев.

Мъглата около кандидатурата на ГЕРБ-СДС в битката за „Дондуков 2“ продължава да стои, а вече се спекулира с няколко имена. От Борисовата формация обявиха, че ще пазят в тайна името на своя кандидат, за да го предпазят от нападки.


Проф. Анастас Герджиков е роден е на 28 февруари 1963 г. в Кърджали. През 1982 г. завършва Националната гимназия за древни езици и култури.

През 1984 – 1985 г. следва класическа филология в Софийския университет. През следващата година продължава следването си в Хумболтовия университет в Берлин, където през 1990 г. завършва магистратура с дипломна работа на тема „Аристотеловата критика на Платоновите политически произведения“.

- Advertisement -


В периода 2001 – 2003 г. е заместник-министър на образованието и науката, през 2007 – 2008 г. е управител на Фонд „Научни изследвания“, а от 2007 до 2010 г. е член на специализирания съвет по литературознание при Висшата атестационна комисия.

В периода 2010 – 2011 г. е заместник-ректор на Софийския университет за акредитация и научна дейност.


От 2011 до 2014 г. е заместник-ректор на Софийския университет за учебната дейност – докторанти и продължаващо обучение.

На 17 ноември 2015 г. е избран за ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.


Владее английски, немски, френски и руски език.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече