Да няма кандидат-спасители като Бойко и Царя, иска Христо Иванов

0

- Advertisement -

Нашият важен приоритет е „Демократична България“ да намери начина да изпълни своята уникална мисия в българската политика – да фокусираме противопоставянето срещу всяка свръхконцентрация на власт, да вървим към това да се изгради демократично мнозинство в следващия парламент, което е около това властта да е така разпределена, че никой да няма твърде голяма сила. Това заяви в сутрешния блок на БНТ съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Ситуацията е сложна, обсъждаме различни варианти, когато имаме готовност, ще обявим решения. Важното е друго – „Демократична България“ е може би една от малкото формации, които на практика показват модела на коалициите, че се взимат колективни решения от органите, които са ясни по своя състав“, каза Иванов.

- Advertisement -

По думите му трябва да се избегне ролята на кандидат-спасителите, които да заместят Бойко, Царя, Доган, в това да концентрират много власт в себе си и след това да я превърнат в корупция.

Гледаме с позитивно отношение към тях („Продължаваме промяната“), каза Христо Иванов. Той изрази надежда, че формацията на Кирил Петков и Асен Василев ще мобилизира допълнителни избиратели в полза на промяната. Тепърва им предстои да се структурират като програма и лица, каза съпредседателят на „Демократична България“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече