Соня Момчилова: Не съм в конфликт на интереси!

0

- Advertisement -

Г-жа Бетина Жотева няма вина в случая. Към момента, в който моето назначение като член на СЕМ е обявено, действително в Агенция по вписвания не е била заличена фирмата, в която тогава аз съм имала дялово участие. След като разговарях с президента и той отправи поканата да заема поста член на СЕМ, на следващия ден дъщеря ми се разболя от COVID и аз бях под карантина като контактно лице. Това е отразено в Националния регистър. В първия възможен ден предприех необходимите действия. Встъпих в длъжност, след като нещата бяха изчистени.

Това заяви Соня Момчилова в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по „Евроком“.

- Advertisement -

„Съвършено невярно е, че аз съм била в конфликт и когато бях директор на пресцентъра на първото служебно правителство. Тази длъжност изисква единствено да не заемам управленска позиция в търговско дружество. Не бих създавала проблеми на президента“, добави тя.

Съветът за електронни медии попари КПКОНПИ часове след като антикорупционната комисия обяви, че е открила проблем с назначаването на Соня Момчилова в медийния регулатор. От Комисията на Цацаров посочиха, че към датата на издаване на президентския указ, с който тя е била назначена в СЕМ, Момчилова все още е била едноличен собственик на капитала на фирма ”План Це” ЕООД. От СЕМ обаче посочват, че такова нещо няма.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече