Делчев: Пратньорството между ПП, ДБ и ИБГНИ е ключово

0

- Advertisement -

Казахме ясно, че смятаме за ключово да се осъществи дългосрочно партньорство между ”Продължаваме промяната”, ”Демократична България” и ИБГНИ. Възприехме ентусиазирано идеята на ДБ да има общи листи за изборите. Това беше програма максимум, за да сме сигурни, че ГЕРБ няма да се първа политическа сила.

Това каза в интервю за сутрешния блок „България сутрин“ на BGonAIR председателят на Движение „България на гражданите“ Димитър Делчев.

По думите му много трудно някой ще може да догони ГЕРБ в битката за първото място след изборите. Делчев коментира още, че от „Има такъв народ“ не са се възползвали от шанса си, а сакото на първа политическа сила им изглеждало голямо: „Те отказаха да играят по нормалните и логични правила на политиката да се направи коалиционно правителство. Идеята е сключване на споразумение между партиите на промяната след изборите,“.

- Advertisement -

„ИБГНИ подкрепи кандидатурата на Радев за президент още през февруари. От Движение „България на гражданите“ нямаме решение по тази тема. Логично е ГЕРБ да издигнат Борисов за президент. Когато си юнак и твърдиш, че набиваш всеки, срещу когото се изправиш, трябва да излезеш смело срещу опонента си. Търсят вариант да подкрепят друга популярна личност, което не е признак на смелост. Това е началото на края на ГЕРБ. Очевидно в ГЕРБ вече липсват силни фигури“, заяви Делчев.

„Излязоха чутовни кражби в сферата на енергетиката. Спекулацията е вид кражба, за да може някой да забогатее на гърба на останалите. „Марица-изток 2″ не трябваше да спира производство. През август се създаде изкуствен дефицит. Предлагаме незабавна помощ за бизнеса и още едно решение, което ще спре шоковото нарастване на цената на тока – спирането на износа на ток за чужбина. България е с най-ниската енергийна ефективност от цяла Европа. Партиите на статуквото не искат да признаят вината си, че докараха енергетиката, през огромни дефицити и кражби, до състояние, в което бизнесът изнемогва“, коментира той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече