Проф. Анастас Герджиков: Имам качества да обединя народа

0

- Advertisement -

Смятам, че имам качества да обединя народа и имам опит да балансирам между хора с различни интереси. Мотивировката ми е в този момент да помогна за обединието на всички българи и всички партии, защото държавата е в труден момент. Това каза ректорът проф. Анастас Герджиков при откриване на новата учебна година в СУ.

- Advertisement -

„Разговарям от месеци с мои приятели от дясно и от дясноцентристквото пространство. В последните седмици разбрах, че и ГЕРБ са готови да ме подкрепят. След два дни ще обявя кои са хората, които ме поканиха и ме издигат с инициативен комитет, както и кой е неговият председател. Тогава ще ми кажа и кой е кандидат за вицепрезидент“, заяви проф. Герджиков.

Той допълни още: „Ще приема подкрепа от всички партии, защото целта ми е да обединим всички партии и българи. Амбицията ми е обединението, а не поста, защото имам вече висок пост. Преди 5 години също имах покана от голяма партия да се кандидатирам за президент, но съм отказал, така, че сега не ме мотивира поста, а амбицията да обединя българите в този труден за държавата момент“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече