Пак не разбрала! Дончева се извини на професор Герджиков – цитирала фейк от ФБ

0

- Advertisement -

Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ се извини на номинирания за кандидат-президент ректор на Софийския университет проф. Анастас Герджиков заради цитиране на невярна информация, разпространявана в социалните мрежи.

„Поднасям своите най-искрени извинения на професор Анастас Герджиков за твърдението ми в предаването „Денят започва“ по БНТ, че под негово ръководство СУ „Свети Климент Охридски“ е направил Бойко Борисов доктор Хонорис кауза и му желая успех в президентската кампания“. Това написа във ФБ Татяна Дончева. Спорът ѝ с професор Герджиков започна в студиото на БНТ днес. Там тя прочете приписвано на негово изказване по време на церемония за връчване на научно звание, в което се твърди, че Борисов е направил за шест месеца повече от Стефан Стамболов и Тодор Живков, и че има честност и огромен талант.

- Advertisement -

Дончева обаче продължи:

„Номинирането на професор Герджиков от страна на ГЕРБ е израз на отношенията между ГЕРБ и професор Герджиков, заслугите на ГЕРБ за избора на професор Герджиков за ректор на СУ, за налагането му като обществена фигура и съответно една любвеовилност, почит, преклонение, любов от страна на професор Герджиков към Бойко Борисов. Това е, как да кажа, ортодоксален гербаджия“.

Професор Герджиков се включи в предаването, за да опровергае това твърдение, разпространявано в социалните мрежи.

„Госпожа Дончева лъже и обижда мен и университета. Не е вярно, че СУ е присъдил титлата почетен доктор на господин Бойко Борисов, не е вярно, че аз съм говорил зловословие за него. Това е лъжа. Очаквам госпожа Дончева да се извини незабавно на мен и на университета. Сигурен съм, че госпожа Дончева иска да управлява, но ако събира информацията си от интернет, явно не може“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече