И Радост Драганова скочи срещу АКФ: Не познавала Цацаров, ще съди бившия си мъж

0

- Advertisement -

Вече депозирах молба в „Антикорупционния фонд“ да ми предоставят оригиналите на записите с бившия ми съпруг Явор Златанов. Когато ги получа, готова е исковата ми молба и ще го дам под съд, както вече съм го съдила и съм печелила дела срещу него заради слухове, които е пускал за мои любовници.

За всички е ясно, че аз не познавам г-н Цацаров. Той също със сигурност няма представа коя съм. Но тази война започва да се отразява на семейството ми и не знам защо съм въвлечена.

Това казва в своя позиция  Радост Драганова във връзка със скандала, в който бе забъркана тя и шефа на КПКОНПИ Сотир Цацаров.

Ето писмото, което е изпратила до „Антикорупционния фонд“:

„Относно: Материал, публикуван на 04.10.2021 в YouTube канал на „Антикорупционен фонд“ със заглавие „Явор Златанов, липсващият глас от „Осемте джуджета“, част 1

Уважаеми Господа,

Майка съм на Изабела Златанова и за огромно мое съжаление, в продължение на години съм принудена с тревога да следя спора между нейния баща Явор Златанов и дядо й – Илия Златанов.

Спор, в който заради семеен бизнес и пари син се изправя срещу баща и баща застава срещу детето си. Всичко това е лишено от базисни човешки ценности и никога не съм си представяла, че детето ми ще бъде свидетел на подобни отношения, а още по-малко, че ще бъде въвличана публично в това.

Оставям без коментар частта, свързана с изнесените в материала твърдения за последващи неправомерни действия на прокурори, адвокати, лекари и посредници, като вярвам, че обективната истина относно този неприятен случай ще бъде изяснена и ще се стигне до справедлива развръзка.

Към настоящия момент, с Ваша помощ или в резултат на Вашето бездействие, 14-годишната ми дъщеря е пряк участник във вече криминалната свада между нейните баща и дядо.

В интервюто Явор Златанов приписва действия на дъщеря ми, а именно, че тя е провела разговор с мен за прокурор и мои близки отношения с него и след това е предала съдържанието на този разговор на баща си.

Нищо от изнесеното не е вярно, но по-същественото е, че намесата й във Вашето интервю предизвика в нея изключителна тревога. Пиша това, защото към настоящия момент дъщеря ми живее с мен и прекарва и споделя с мен първите часове, след публикацията Ви. Включвайки информация за детето ми (още повече невярна) я поставя в конфликт-баща срещу майка и я намесва по крайно недопустим начин. За нея фигурите на майката и бащата трябва винаги да останат неопетнени и значими. Особено на нейната възраст.

Ако аргументите ми като майка не са Ви достатъчни, ще Ви предоставя и юридически такива:

Изнесената в изготвения от Вас видеоматериал информация относно дъщеря ми представлява разгласяване по публичен начин, пред неограничен кръг лица на сведения и данни за личността на малолетно дете.

(Сведения и данни за личността на дете, съгласно §1, т. 2 от Допълнителните разпоредби на Закона за представлява всяка информация за детето по смисъла на Закона за закрила на личните данни. Съгласно чл. 2 на ЗЗЛД, лични данни са всяка информация, отнасяща се до физическо лице, което е идентифицирано или може да бъде идентифицирано пряко или непряко чрез идентификационен номер или чрез един или повече специфични признаци.

Легалната дефиниция на „специфични признаци“ е дадена допълнителните разпоредби на ЗЗЛД: такива, свързани с физическа, физиологична, генетична, психическа, психологическа, икономическа, културна, социална или друга идентичност на лицето, като тук се включва и образът на дете, възпроизведен върху всякакъв носител

- Advertisement -

Чл. 16 от Конвенцията на ООН за правата на детето се гарантира правото на всяко дете да бъде защитено срещу произволна или незаконна намеса в личния му живот, семейство, дом или кореспонденция, както и срещу незаконно посегателство срещу неговата чест и репутация.)

Обстоятелството, че данните за личността на детето ми са разгласени от баща й, не изключва отговорността на Фондация „Антикорупционен фонд“, посочена като автор на интервюто.

Публичността на разгласяването е осъществена именно от авторите, чрез включването на тези твърдения на Явор Златанов в изготвения видеоматериал.

С включването във видеоматериала на твърденията на Явор Златанов относно дъщеря ми е нарушена забраната по чл. 11а, ал.1 от Закона за закрила на детето да бъдат разгласявани данни за личността на детето без съгласието на двамата родители. Нарушено е и изискването на чл.На, ал.З на ЗЗД освен съгласие на двамата родители, да бъде получено и съгласието на навършилото 14 години непълнолетно дете.

Фондация „Антикорупционен фонд“, посочена като автор на видеоматериала не е търсила и получавала моето съгласие, да бъдат разгласявани сведения и данни за личността и личния живот на непълнолетната ми дъщеря. Такова съгласие Фондация „Антикорупционен фонд“ не е получавала и от дъщеря ми, както Ви задължава нормата на чл. 11а, ал.З от ЗЗД.

Относно изнесеното в интервюто твърдение от бившия ми съпруг, че съм „Гадже на Сотир Цацаров“ ще кажа само едно:

Не познавам г-н Цацаров и никога при никакви обстоятелства не съм се срещала с него.

Всички тези твърдения представляват груба и недопустима клевета, която за съжаление получава широк отзвук и е препечатана в множество различни медии. Вече съм предприела необходимите действия и до края на тази седмица ще бъде депозирана частната ми тъжба и потърсена наказателна и гражданска отговорност по съдебен ред.

Предвид тези обстоятелства, намирам действията на Фондация „Антикорупционен фонд“ за недобросъвестни и извършени в нарушение както на Закона за закрила на детето, така и на стандартите за добра журналистическа практика – поведение, което не отговаря на стремежа на Фондацията да търси и отстоява обективната истината.

С оглед на горното, моля:

1. Да ми предоставите запис в пълната дължина на видеоматериала „Явор Златанов, липсващият глас от „Осемте джуджета“, част 1, публикуван на 04.10.2021г в платформата за споделяне на видео съдържание You Tube, канала „Anticorruption Fund“, който ми е необходим, за да бъде представен пред компетентния съд като доказателство за ангажиране на наказателната отговорност.

2. Незабавно да бъде премахната и свалена от публичен достъп във всички платформи частта от материала, в която Явор Златанов изнася твърдения от името на непълнолетното ми дете

Изабела Златанова, а именно – в частта от мин. 30’36“ до мин. 32’29“.

3. В случай, че за мен или за дъщеря ми Изабела Златанова има изнесени твърдения или сведения в следващи части на цитираното интервю, моля да бъда предварително запозната, за да изразя становището си.

Очаквам обратна връзка и незабавна намеса.

С уважение,

Радост Драганова“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече