Адв. Камен Добрев: Борисовщината продължава да се шири в СОС

0

- Advertisement -

Гражданското сдружение БОЕЦ организира пред Столичната община протест срещу назначаването на бившия главен секретар на МВР Ивайло Иванов за шеф на Столичния инспекторат. Протестът е под надслов „Вън каскетите от общината“. „Стига партийни протекции, стига безпринципни назначения и борисовщина в местния общински съвет. Искаме прозрачност и професионално усърдие, искаме хора с биография“, каза адв. Камен Добрев пред БНР.

Иванов беше уволнен от първия служебен кабинет заради побоите на полицаи срещу протестиращи.


„Той бе дисциплинарно уволнен заради уронване на престижа на МВР и несправянето му с протестите. Дисциплинарното му уволнение е ясен сигнал, че този човек няма моралните и етични качества да бъде назначен на този пост – шеф на Столичния инспекторат“, изтъкна Добрев в предаването „Преди всички“.

- Advertisement -


„След като от началник дирекция „Гранична полиция“ в Драгоман той стана директно шеф на СДВР и оттам – главен секретар, само на 40 години. По същия начин сега е назначен и на поста шеф на Столичния инспекторат без публичност, без дебат, без каквато и да е прозрачност.“


Според Добрев с кадруването си по време на престоя в МВР Ивайло Иванов изцяло е обезличил МВР, а политизирането в институцията е станало още по-значимо.


„Постът е достатъчно значим, назначението е ключово и символно за борисовщината, която продължава да се шири в СОС“, коментира Добрев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече