Пътищари искат пари, заплашват с протести, Комитова – непреклонна

0

- Advertisement -

Падна първият сняг на прохода “Петрохан”. Гъста мъгла намалява видимостта и затруднява движението. От АПИ предупреждават шофьорите да бъдат внимателни. А на този фон регионален министър и пътни фирми продължават да се карат за неизплатените пари. От едната страна настояват за оставки, а от другата – че протестът изпълнява други цели. Сагата продължи и тази сутрин.

“Алармираме за бездействието на държавата. Първият сняг е факт. Пътният бранш многократно предупреждаваше отговорните институции каква ще бъде ситуацията“, посочват от Браншовата камара “Пътища”. 

- Advertisement -

Позицията идва след поредния протест на бранша вчера. Това бе третата национална демонстрация, а регионалният министър Виолета Комитова не отиде на срещата. Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще се договаря с всяка пътна фирма поотделно за парите, които ѝ дължи държавата за свършената работа. Разговорите ще се водят лично със собствениците на фирмите, без посредници, за да излязат собствениците на светло. Това стана ясно и от думите на Комитова тази сутрин. 

Вече четири месеца двете страни не могат да се разберат как да бъдат изчистени задълженията. От Камарата на строителите в България също застават зад демонстрациите. Браншовата камара “Пътища” от няколко месеца предупреждава за сериозни проблеми, които се очакват по пътищата през зимата. Комитова увери тази сутрин, че са заделени 100 милиона за почистване и зимна поддръжка, обявени са обществени поръчки и с фирмите може да се постигне съгласие. 

„Изразяваме недоумение и възмущение от поведението на ръководството на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което покани на среща собственици на фирми и не се яви на нея. Няма да коментираме казаното по този повод от служебния регионален министър арх. Виолета Комитова”, посочват от Камарата. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече