Автобусната катастрофа край Бургас: Какви са причините?

0

- Advertisement -

Автобусът с 20 пътници в него, пътуващ по редовна линия София- Бургас, се обърна в канавка на магистрала „Тракия”. Сериозно пострадали при инцидента няма.

Шофьорът на автобуса говори само пред NOVA. Той отрича да е взимал наркотици, според него – причина за катастрофата е проливният дъжд и лошата видимост.

В същото време от МВР обаче са категорични – полевият тест за наркотици, направен на шофьора е показал употреба на амфетамин.

- Advertisement -

„През целия път всичко беше нормално. Малко преди Бургас шофьорът започна да управлява автобуса странно. Той влизаше в аварийната лента няколко пъти. Помислих, че се опитва да избегне дупка. Отваряше и прозореца доста често, което ме наведе на мисълта, че му се спи”, разказва един от пътниците.

„Всичко стана много бързо и докато осъзнаем какво се случва, вече бяхме в канавката”, добавя Радка.

„След Сливен започна силна буря. На 30 км преди Бургас автобусът се клатеше много. Успях да намаля скоростта, но имаше и локва, която ме изхвърли от платното. Шофирах с около 45-50 км в час. Никога не съм употребявал наркотици. Смятам, че положителната проба може да е от лекарствата за кръвно, които приемам”, разказва шофьорът на автобуса.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече