Шок! Ковид епидемията започва от децата, затворете училищата, зове математик

0

- Advertisement -

Училищата трябва отново да затворят, а учениците да преминат в онлайн обучение. За подобни мерки се застъпи математикът Лъчезар Томов. Той допълни, че у нас епидемията започва от децата, тъй като ваксинацията сваля възрастовата граница при новозаразените. 

„Много ясно се вижда, че разпространението на епидемията от коронавируса у нас първо е при децата, след това при възрастните“, обясни той в предаването „Тази сутрин“. 

По думите му рекорди бележат възрастовите групи от 10 до 19 години, а ваксинацията избутва епидемията към децата.

- Advertisement -

„Преди заразените деца се движеха в рамките на 2% при затворени училища и градини, скачаха на 4% при отваряне. Сега се движат до 10-11%. Заразяването при децата сега е много по-голямо, отколкото при предишните случаи. България е страната, в която епидемията започва при децата и се пренася при възрастните, това се вижда и статистически, имаме и доказателства“, каза още матаматикът. 

Според него затварянето на училищата и обучението в онлайн среда дават положителен ефект, а най-голям риск от заболяване има в големите градове. 

„Ако аз взимах решенията, щяха да върна децата онлайн. Бих направил за две седмици по-пълно затваряне, защото хората още не разбират колко тежък е този вариант на коронавируса“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече