Кметът на Благоевград скочи на местната РЗИ: Не си превишавайте правомощията!

0

- Advertisement -

Кметът на община Благоевград Илко Стоянов обвини директора на Регионалната здравна инспекция в превишаване на правомощия и в саботиране на работата на служителите от Инспектората към общинската администрация.

Кметът Илко Стоянов беше категоричен, че диалогът между Община Благоевград и Регионалната здравната инспекция е изчерпан. Последният случай е от вчера и е по повод извършени рутинни проверки от служители към Инспектората по екология и опазване на общинското имущество:

„В края на деня получавам писмо от господин Калоянов да бъдат представени „зелените сертификати“ на проверяващите. Заповедта на министъра в тази посока е, че сертификати трябва да имат органите, които проверяват само в случаите, когато се извършва проверка за „зелен сертификат“. Не може по този начин да се работи“.

- Advertisement -

Кметът на Благоевград призова РЗИ и нейният директор д-р Калоянов: „Да не си превишават правомощията“, допълва БНР.

На пресконференция кметът Стоянов обяви още, че е изпратил писмо до здравния министър за преосмисляне на решението двете отделения по неврология – в държавната и частната болница, да се ситуират като ковидни, а нуждаещите се пациенти да бъдат транспортирани към Сандански:

„Тези заболявания са въпрос на навременна, бърза реакция. Административният начин на организация, който е създаден, всъщност ги поставя в много тежко затруднение. Получил съм много сигнали както от пациенти и техни близки, така и от самите лекари, че трябва да се преосмислят тези приоритети“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече