Ресторантьори отново излязоха на протест срещу мерките

0

- Advertisement -

Асоциации на заведенията и туристическия бранш организират днес национален протест под мотото: „Всички ЗАЕДНО! За здраве, работа, бъдеще, сигурност!“.

“Считаме, че сегашната система за прилагане на здравните сертификати е дискриминационна и освен, че не решава проблемите на здравната криза, задълбочава икономическата такава.”, подчертават организаторите на демонстрациите.

- Advertisement -

Настояват тестовете за антитела да бъдат включени към зеления сертификат, държавата да осигури безплатни тестове, общинските служители да работят със зелен сертификат и въвеждане на гратисен период.

Смятаме, че е редно да ни чуят след протеста, всичко е празно, моловете и магазините са празни. Ако искат да бъдат спазвани мерките, те трябва да се направят така, че бизнесът да е във възможност да се спазват мерките. Ако трябва бизнесът да избира между това дали да фалира или да спазва мерките, то тогава едва ли ще се спазват мерките. А тогава няма да има никакъв здравен ефект. Това коментира председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред „Евроком“.

„Това правителство, което показва е, че бутат до избори. Не се взимат решения, на този етап не сме получавали финансови компенсации. Засега във всички градове в 15ч. има протести. Идеята не е да висим по площадите, а да работят заведенията. Ние не протестираме против зелените сертификати, а протестираме против начина, по който те бяха въведени, което е изцяло в разрез с това, с което се бяхме разбрали с властите“, коментира още Алибегов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече