Кога планират да върнат най-малките в клас?

0

- Advertisement -

Този понеделник учениците няма да се завърнат в класните стаи, но това може да се случи следващия понеделник (8 ноември), като се старитра с най-малките от тях – от първи до четвърти клас. Това предвиждат като план здравните власти, каза пред медиите заместник-министърът на здравеопазването Димитър Петров.

„Вероятно ситуацията ще се запази така през цялата следващата седмица. Преди децата да се върнат в училищата, е необходимо първо да се вземат мерки за тяхната безопасност, както и цялата процедура около епидемичната ситуация“, поясни Петров.

- Advertisement -

Трябва да се организира тестването им в клас, закупуване и осигуряване на тези тестове от една страна, а от друга – съгласието на родителите учителите да работят по този начин.

„От 8 ноември това спокойно може вече да започне с учениците от първи до четвърти клас“, допълни той. 

„Ще направим всичко възможно децата максимално кратко време да отсъстват от занятия. Това особено се отнася за малките деца, тъй като те ангажират и родителите да си стоят вкъщи. Поради тази причина сега градини и ясли стоят отворени. Ако успеем и малките ученици да върнем, мисля, че ще се възприеме добре от всички“, посочи още заместник-министърът на здравеопазването Димитър Петров.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече