САЩ издадоха първия полово неутрален паспорт

0

- Advertisement -

САЩ издадоха първия полово неутрален паспорт, съобщиха от Държавния департамент. В сряда министерството е издало първия паспорт на САЩ с маркер за пол. „Очакваме с нетърпение да предложим тази опция на всички рутинни кандидати за паспорт, след като завършим необходимата система и актуализации на формуляра в началото на 2022 г., се казва още в съобщението.

Държавният департамент уточнява, че продължава с процеса на актуализиране на политиките си по отношение на маркерите за пол в американските паспорти и консулските доклади за раждане в чужбина (CRBA). Целта е така да обслужва по-добре всички граждани на САЩ, независимо от тяхната полова идентичност.

- Advertisement -

Отделът подготвя добавяне на маркер за пол X за небинарниинтерсексуални и несъответстващи на пола хора, кандидатстващи за паспорт на САЩ или CRBA.

Отделът също така продължава да работи в тясно сътрудничество с други правителствени агенции на САЩ, за да осигури възможно най-безпроблемно пътуване за всички притежатели на паспорти, независимо от тяхната полова идентичност, се казва още в съобщението.

Държавният департамент потвърждава ангажираността си да насърчава свободатадостойнството и равенството на всички хора – включително ЛГБТКИ+ хората.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече