Манипулациите на шайката с уж „Костинброд 2“ (документ)

0

- Advertisement -

ГЕРБ откровено излъгаха, че съществуват допълнителни 228 машини извън тези за гласуване, което създава заплаха за манипулация на вота. Тази новина може да се чете като онзи виц ”Не било компютри, а компоти”.

Истината е, че “Сиела Норма” вкарва договорените с ЦИК машини по точен брой, но допълнително внася и други машини, които за реекспорт за чужди държави. След като машините са получени във въпросния склад, допълнителното количество апарати е оставено извън склада от жандармерията, докато се изясни въпроса окончателно. 

На практика машините са експорт не са влизали изобщо в помещението. 


Следва бърза писмена комуникация между жандармерията, ЦИК и вносителя “Сиела Норма”, които молят апаратите да бъдат освободени по най-бързия начин, за да могат да бъдат изнесени, тъй като плащат неустойки за евентуално забавяне. В крайна сметка се намесва и ДАНС, която също установява, че така стоят фактите, както са описани по-горе и че внесените  допълнително машини не са за българския “пазар.

- Advertisement -


Използвайки тази информация, ГЕРБ реши да си направи поредния PR, като заяви, че едва ли не открила втора Костинбродска афера.

„В склада, в който официално се съхраняват машините за гласуване на изборите, има 228 машини в повече. Това са някакви други машини, дошли тук.“ Това са обвиненията на експремиера Бойко Борисов, които отправи пред журналисти. Изявлението си той направи пред склада. На въпрос откъде разполага с тази информация, Борисов отвърна, че му е предоставена от висши служители на МВР, които са възмутени от ”лъжите” на служебния вътрешен министър Бойко Рашков. 

.

„Броят на устройствата, които не са част от доставката по Договор (..) от 19 октомври 2021 година, е 228 (двеста двадесет и осем) броя.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече