Любомир Стефанов: Повече от вероятно е да останем без кабинет и след третите парламентарни избори тази година

0

- Advertisement -

,,Градусът в предизборната кампания спадна. Партиите са в тежка глуха защита. Всеки избягва да каже какво би направил в кризата. Кампания не виждам, много тъжно. В ”Автомагистрали”, ако е имало нарушения, се хвърлят в подходящия и много удобен момент. Предполагаемите разкрития за Кирил Петков са по същата линия. Българинът като гледа и като слуша, вижда други факти“, коментира политологът Любомир Стефанов пред Bulgaria ON AIR.

Повече от вероятно е да останем без кабинет и след третите парламентарни избори тази година, допусна Любомир Стефанов. Същото мнение споделя и Кольо Колев.


Дали се предлагат глупости или се предлага да се прехвърли вината… Нещата изглеждат като: Спрете земята, искам да сляза. Силно популистични изказвания. Кампанията изглежда в насипен вид. Формациите не дават цялостна концепция какво искат да направят, категоричен бе той.


Колев е на мнение, че изненадите на изборите биха могли да бъдат много. Възможно било ГЕРБ и ДПС да бъдат в състояние да сформират правителство, ако спадне избирателната активност. Ако много хора излязат да гласуват, може да имаме нова първа партия – „Продължаваме промяната“, смята социологът.

- Advertisement -


,,Наложи се моделът „Всички крадат“. До голяма степен има примирение. В този смисъл, историята с „Автомагистрали“ и гражданството на Кирил Петков няма да имат особено значение. Ще окажат значение пасивните и обезверени избиратели – дали ще видят надежда в една или друга посока. Ако излязат, картината може да се обърне и вероятно на първо място ще имаме „Продължаваме промяната“, обясни Колев.


Стефанов се съгласи, че високата избирателна активност ще пренареди партиите в парламента и ще избистри профила на следващото правителството.


Очевидно вървим в посока президент да бъде Румен Радев, най-вероятно след балотаж. Той няма да има безкрайно много възможности за маневриране. Г-н Радев не си научава урока и ако трети път направи щуротията да даде мандат на БСП, кризата няма да се разреши, настоя политологът.


Стефанов е на мнение, че Радев иска да се позиционира като безалтернативен лидер. Стойчев пък смята, че Радев е човекът с най-голям авторитет.


Колев не се съмнява, че Румен Радев ще спечели президентските избори. По думите му преднината на държавния глава е убедителна, а закачките били кой ще бъде трети – Лозан Панов или Мустафа Карадайъ. Втори, според него, щял да остане Анастас Герджиков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече