Политолог: Обществото няма да прощава повече лошо възпитание и слаби политики

0

- Advertisement -

За пръв път след избори България тръгва с оптимистична перспектива, възпитано напред, със съзнанието, че трябва да има диалог. Това мнение изрази пред БНР политологът Димитър Аврамов.

„За пръв път от 8 години насам изглежда, че има някаква позитивна перспектива. Появи се някакъв човек, кандидат за премиер, който каза на първо място – аз съм кандидат за премиер, а не непременно премиер, и на второ място – ние като грешим, се извиняваме. О, чудо! Такова нещо не сме виждали от безгрешния бивш премиер г-н Борисов.“


Димитър Аврамов уточни, че не е фен на Кирил Петков и Асен Василев. Относно обявените възможни имена за следващия кабинет, той посочи:

„Разговорът трябва да се води в парламента, той е коалиционен и ако Кирил Петков и Асен Василев настояват по начина, по който настояваше Слави Трифонов, просто няма да стане.“

Хората очакват конструктивизъм и ако не го получат, както се появи ПП, така може и да изчезне след 5-6 месеца, смята политологът.

„Обществото няма да прощава повече лошо възпитание и слаби политики.“

Има отлив на избиратели, които биха гласували за ГЕРБ, има отлив на перспектива, категоричен е Димитър Аврамов.

- Advertisement -

„Не можеш да продължиш да си лидер в публичното пространство, когато излъчваш негативни послания. Ако 10-12 години си бил лидер в българското общество, да завършиш с лоши послания, плашейки хората, обяснявайки им колко умрели има. В крайна сметка си управлявал десет години – не може да броиш колко умрели има. Те са в твоя списък, резултат от твоето управление.“

ГЕРБ има огромен проблем, защото е партия с ръководител, който се е отказал да я развива нататък, смята политологът. 

След като изпълни електоралното си пространство с растеж до максимум миналия път, ДБ сега е в удивителен спад, отбеляза Аврамов.

„Ако тази коалиция иска да продължи, след този срив тя може да продължи само с нови лидери.“

„ДБ прекалено много занимава българското общество с нещата, които са важни за нея, само, и го прави много елитарно. Не че Христо Иванов и Атанас Атанасов не са интелигентни хора, но със сигурност са неуспешни политически лидери към този момент“, допълни той.

Димитър Аврамов заяви, че в менталното пространство, в което се ситуира „Възраждане“, е имало много разочарование от „оядената корупционна политика на бившите патриотични формации“ и хората си търсят политически представител.

„Второ, г-н Костадинов каквито и безумия да говори, ги говори по харизматичен начин.“  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече