Бившият шеф на ”Автомагистрали” – привикан на разпит в ГДНП

0

- Advertisement -

На разпит в Главна дирекция ”Национална полиция” е бил привикан в понделник бившият шеф на дружеството “Автомагистрали”. По неофициална информация Стоян Беличев трябва да отговаря на въпроси за строежа на АМ “Хемус”.

Новината се появява на фона на направените съвсем неотдавна разкрития от страна на МВР. Според разкритята 60 млн. лв., получени за Лот 5 на АМ “Хемус“, са изтеглени само за ден от банка без предварителна заявка, в сакове и чували. След това парите са преведени на буферна фирма, за да бъде прекъсната връзката между търговското дружество, подписало договора, и крайните изпълнители на строително-монтажни работи.

- Advertisement -

Буферната фирма незабавно превеждала парите по сметки “към създадени за целта кухи фирми, регистрирани на социално слаби и ниско грамотни лица, голяма част – криминално проявени“. В схемата е замесено и спорното дружество “Автомагистрали”, а всичко се е случило благодарение на определяната за порочна практика за възлагане “ин хаус”.

Преди броени дни стана ясно, че Беличев не е в страната. Бившият шеф на “Автомагистрали” посочи, че е на семейна почивка в чужбина и не е бягал от страната.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече