Ще има и пета ковид вълна, чакаме я през февруари

0

- Advertisement -

Има тенденция на спадане на броя заразени. Това е естествен ход на епидемията. Може ли, ще си отдъхнем. Но от друга страна, ще има още една – пета вълна – през зимата, февруари месец. Има естествен крива на вируса и той има с какво да се „храни“. Това каза по НТВ д-р Христо Хинков.

- Advertisement -

Около 2-3 млн. ще са обект на тази вълна. Хората без ваксини са по-слабо защитени. Би трябвало да не посещават заведения, да си стоят вкъщи, особено възрастните. За останалите мерките трябва да са като сега. Локдаунът не е решение, а единствено ваксинацията. По време на изборите се получи нещо грозно-тази епидемия бе използвана за политически цели. Имаше директни призиви да не се ваксинират хората. Нека жертвите да му тежат на съвестта.

Това е човек, който говори, че България ще изчезне поради демографския срив. Може би излизаме постепенно от тази вълна. Болниците трябва да се оборудват с кислород и да се обезпечат инфраструктурни коридори за ковид и не ковид пациенти. Има висока смъртност от хора, които не са с ковид. Поне една трета от общата смъртност се дължи на такива случаи. Предишните вълни-втората- беше най-страшно. Има липса на достъп на медицинска помощ за хронично болните. Ние сме на първо място по смъртност и на едно от последните места по раждаемост. Трябва да си реформираме здравната система и трябва да се дае повее пари за обществено здраве.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече