Прокуратурата отказва да разследва Борисов за нощното шкафче(ВИДЕО)

0

- Advertisement -

„Прокуратурата сама е осуетила разследването на историята с кюлчетата и пачките в чекмеджето на вече бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов“. Това каза в предаването (О)позиция на „Сега“ служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков. Той бе категоричен, че прословутите снимки не са манипулирани и върху шкафчето е личното оръжие на Борисов, което и самият Рашков е виждал и потвърди, че е сниман именно пистолетът на Борисов.

„Когато спря делото, защото не разкри коя е „Мата Хари“ и не успя да изследва пачките и кюлчетата, прокуратурата на практика осуети разследването, каза, че не иска да разследва фактите и „откъде Борисов разполага с близо 2 милиона евро и с няколко кюлчета между тях за гарнитура“, смята Рашков.

Служебният вицепремиер посочи, че и МВР търси Мата Хари. „Ще помогнем на Борисов да си спомни откъде има тези пари“, каза той.

По думите на министъра прокуратурата е зависима и ангажирана политически, а главният прокурор Иван Гешев действа по външни указания и се водят не рядко безсмислени досъдебни производства, за да бъдат увредени нечии интереси.

- Advertisement -

„Недоволството от специализираните звена в съдебната власт е съвсем основателно“, коментира Рашков нуждата от закриване на специализираните съдилища и прокуратури.

„Заварих оперативни служби, които мълчаха“,  посочи Рашков. Според него причината за това е, че по времето на ГЕРБ службите са били командвани от политическата власт и не са имали оперативна инициатива. „Сега започнаха да работят свободно, подчинявайки се на закона“, заяви министърът.

Още във видето – ще остане ли Бойко Рашков и в редовното правителство, как би си взаимодействал от този с пост с Гешев и наистина ли в момента организираната и битовата престъпност са в разцвет, както твърди главният прокурор, за обвиненията на ДПС.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече