Ти да видиш! Гешевтурата прогледна за кюлчетата и пачките евро от нощното шкафче на Баце!

0

- Advertisement -

Софийската градска прокуратура е поискала от БНБ експертиза и информация по серийните номера на банкнотите и кюлчетата от снимките, които са правени в спалнята на правителствената вила „Секвоя“, ползвана от бившия премиер Бойко Борисов, съобщи БНТ. 

От държавното обвинение потвърдиха пред „Сега“, че работят по темата, но отказаха коментар. Не става ясно защо проверката по серийни номера не беше извършена още преди година, когато прокуратурата започна разследване по разпространените снимки, на които се вижда чекмедже пълно с банкноти и златни кюлчета. Вместо това държавното обвинение спря проверката заради липса на данни за престъпление. Снимките се появиха в публичното пространство през лятото на 2020 г., след това прокуратурата няколко месеца отказваше да започне разследване.

- Advertisement -

Тогава беше съобщено, че „не може да се установи на кои дати са направени снимките, дали виждащите се в отворено чекмедже банкноти са истински, какво е тяхното количество и общата им номинална стойност, както и дали правоъгълните жълти на цвят предмети в чекмеджето са златни, нито чия собственост са те“.

Очевидно вътрешното убеждение на наблюдаващите прокурори по делото се е изменило, щом към днешна дата са решили да продължат с разследването, като изискат от БНБ проверка на серийните номера. Все още обаче не е ясен и авторът на снимките. По думи на Борисов става въпрос за „прекрасна госпожа“, която нарече Мата Хари. Въпреки че бившият премиер беше разпитан по случая, прокуратурата съобщи, че не е установено кой е направил снимките.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече