Тарикат! Гебрев си изсякъл басейн в скалите на Синеморец, държавата го погна

0

- Advertisement -

Оръжейният търговец Емилиян Гебрев е собственик на имот с вграден в скалите басейн в местността „Поляните“ край Синеморец. След проверка на областната управа в Бургас, оттам твърдят, че басейнът е изграден върху скали, които са публична държавна собственост, което е незаконно. От Окръжната прокуратура в Бургас разпоредиха на кмета на Царево да извърши проверка по случая. 

Антония Тенева от областната управа в Бургас, която е ръководител на екип извършил проверката за незаконно строителство на басейн в скалите край Синеморец каза:

„Ние отидохме във връзка с проверка на лодкостоянки. Басейнът няма да е собственост на господин Гебрев. Ако е негова собственост, да си го премести в неговия имот. Не му е мястото в държавния.“

Емилиян Гебрев не пожела да бъде записван и изпрати писмен отговор на поставените въпроси, а кметът на Синеморец Костадин Диков потвърди, че имотът с басейн в скалите е негов. В отговора си Гебрев уточнява, че 11-те декара земя край морето, където той е построил дървена вила, са закупени от семейството му от частни собственици през 90-те години на миналия век. На целия проект за строителството на вила с басейн е направена оценка за въздействие върху околната среда. За монтирането на басейна в скалите са издадени необходимите разрешения, а мястото е определено от геодезист. Басейнът е пластмасов, голям близо 12 квадратни метра  и дълбок един метър и 20см. До него има изградени дървени стълби. Съоръжението е монтирано преди 20 години, каза Емилиян Гебрев. Имота с морската вила не е преграден с ограда и през него се минава свободно, посочи още той. Зоната, в която се намира морската вила с басейна е урбанизирана територия, каза още Емилиян Гебрев. 

- Advertisement -

Община Царево вече започна проверка по случая. Кметът на Царево Георги Лапчев заяви, че според него няма как басейнът върху скалите да е на частен терен:

Става дума за имот, който предполагаме, че е изключителна държавна собственост. Видяхме в Google Eatrh съществува преди 2010 година. Това е проверка, направена през компютър. Не мога да кажа чия собственост е. Предстои да направим проверка, констативен протокол. В случай, че наистина е незаконно построен, ще има заповед за премахване.“

Вчера областният управител на Бургас Мария Нейкова заяви, че частен имот препречва пътя до скалите, където е вграден басейна:

„По първоначална информация частният имот с вградения в скалите басейн е собственост на известен оръжеен търговец. 

Предстои да получим отговор от него дали има документи узаконяващи строителството.“

Проверката по случая трябва да продължи до 22-и януари следващата година. Тя трябва да установи дали са извършени нарушения при поставянето на басейн върху скалите край Синеморец. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече