Риба, риба, ама цаца! (ВИДЕО)

0

- Advertisement -

На Сотир Цацаров му запари под краката и той се пробва да действа с ход напред. Обиграният в политическите игри бивш главен прокурор изпреварващо обяви, че се оттегля от шефското място в антикорупционната комисия.

Почти десет години Цацаров бранеше властта и преодоляваше с непоклатимо спокойствие скандал след скандал. Въпреки записите, които разкриваха кой го е избрал за главен прокурор. Въпреки разговорите, показващи как бившият премиер Бойко Борисов директно го натиска да кадрува в съдебната система. Нищо не последва е след мистериозното изчезване на тефтерчето на Филип Златанов с указания кой да бъде ударен, както и с поправянето на инициалите „ДП“ в него

Сотир Цацаров успешно научи наследника си Иван Гешев да преследва и натиска медиите, докато станат удобни или докато изчезнат. Ехото на „ЦУМ гейт“ още отшумява и вече е достатъчна причина Цацаров да бъде отстранен от тайните на държавата.

- Advertisement -

И като главен прокурор, и като антикорупционен шеф Цацаров умееше да води играта между проверявани и проверяващи. Според удобния момент започваше и спираше проверки на записи, незаконно подслушване и имоти за Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Делян Пеевски… А политиците, също спред момента, вадеха по някоя кирлива риза и разкриваха картинката.

На сметката на мандата на Сотир Цацаров като главен прокурор е записано делото за фалита на КТБ, в което Иван Гешев си затвори очите за ролята на Пеевски и така изгря.

С оставката си сега Цацаров се опитва да вземе инициативата и получава подкрепа от ДПС, които има за какво да са му благодарни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече