БОЕЦ: Мафията отглежда своите марионетки 

0

- Advertisement -

Публикация на гражданско сдружение „БОЕЦ“:

„Мафията отглежда своите марионетки с години и десетилетия и умее да награждава слугите си. Типична тактика, наследена от ДС. Политическата кариера на Бойко Борисов е най-яркият пример за това. Преди 20 години мафията и ДС инвестираха в него и го направиха главен секретар на МВР, кмет на столицата и след това премиер в продължение на 12 години. През това време, както Борисов, така и неговите господари заметоха следите за своята мутренска история, отстранени и избити бяха десетки, които считаха за заплаха или конкуренция. За годините по време на ерата и режима „Борисов“ мафията източи десетки милиарди от националния бюджет и еврофондовете, мафията превзе държавата. Пеевски, Доган и ДПС превзеха съдебната система, България се затвърди като най-бедната и корумпирана държава, а българският народ се превърна в най-болната, нещастна и изчезваща нация в света.

"Мафията отглежда своите марионетки с години и умее да награждава слугите си" или кариерното развитие на двама прокурори - 2

Сега ще ви представим кариерното развитие на Иван Гешев и Илиян Рангелов – двамата прокурори, които имат пряка и най-важна роля във фалита на КТБ. Всичко започна от „Убийството на Пеевски” и набеждаването на Георги Христов, Красимир Методиев и Венцислав Върбанов. В предишните две части БОЕЦ доказахме, че Гешев е бил близък приятел поне с един от „убийците” и лично е набедил Красимир Методиев!

*Снимка от обща почивка на Иван Гешев и неговия приятел Красимир Методиев, набеден за убиец на Пеевски от самия Гешев.

Иван Гешев

1. През 2009 г. с идването на Бойко Борисов на власт Гешев е командирован в СГП, а през 2012 г. е назначен за постоянно там. Вкаран е в разследването по „Недосегаемите”, като според информация на БОЕЦ, аудиозаписите публикувани от „Биволъ“ и данните от делото, огласени от следовател Бойко Атанасов, Гешев променя хода на разследването, като вместо да бъде внесен обвинителен акт в съда, той сключва споразумения с обвиняемите и проваля разследването, извършителите се измъкват с условни присъди, а милионите източено ДДС не са възстановени в държавния бюджет. Това е заслугата на Гешев, за да бъде назначен като титуляр в СГП и след това става член на шпицкомандата на мафията под ръководството на Цацаров за изпълнение на поръчките на мафията. БОЕЦ разкрихме с документи, че за своят седемгодишен престой в СГП, Гешев не е внесъл нито един обвинителен акт, а само е сключвал споразумения с обвиняеми лица и престъпници. Споразумителя на мафията!

2. Убийството на Пеевски – 11.06.2014 г. набеждава своя приятел Красимир Методиев, прокуратурата арестува по най-брутален начин тримата обвинение и това е спусъкът за разстрела на КТБ. 13.06.2014 г. – прокуратурата съобщава за „убийството на Пеевски, поръчано от Цветан Василев” и арестите и нахлува в КТБ, лавината от паника сред вложителите започва. 16.06.2014 г. – Пеевски влиза в столичното следствие при Петьо Еврото и говори за „моите убийци”. 19.06.2014 – прокуратурата съобщава за 204 милиона, изтеглени в чували от КТБ. Паниката сред вложителите вече е унищожителна. 20.06.2014г. – БНБ поставя КТБ под специален надзор, банката е затворена и плащанията са спрени. Банката е убита за 6 дни. Това е фактически историята в няколко дни на убийството на КТБ. Главна действаща сила е прокуратурата. Спусъкът, отключил тези събития, е „убийството на Пеевски”, а в тази гнусна схема пряк участник е Гешев.

3. От юли 2014 г. до 2016 г. в продължение на две години Гешев се занимава само с делото КТБ. Няма друг такъв случай в съдебната история на България. Резултатът е – унищожаване на документите и следите от участието на Пеевски, Цацаров, Борисов, Искров, Гешев, Мавродиев, Писанчев, Йовчев, Гешев, прокуратурата и др. в организираното от тях (или с тяхно съдействие, или бездействие) покушение върху банката.

4. На 13.07.2016 г. Гешев е избран за ръководител на Специализираната прокуратура по познатия начин – като единствен кандидат! Вторият кандидат – Андрей Андреев, който към този момент изпълнява тази длъжност изненадващо оттегля своята кандидатура и Гешев остава сам кандидат, както стана и главен прокурор. Малко преди това и делото КТБ е преместено в СП, като Гешев обявява, че ще продължи да наблюдава делото.

5. От 16 юли 2018 г. до 18 декември 2019 г. е заместник-главен прокурор на България при ВКП, предложен на 4 юли 2019 г. лично от Сотир Цацаров като подходящ за наследник за Главен прокурор на България, и одобрен от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет с 9 гласа „за“, а в края на 2019 г. е назначен от Пеевски, Борисов и Цацаров за главен прокурор. Както и в Специализираната прокуратура, така и като главен прокурор Гешев продължава да прави същото – защитава интересите на мафията, прикрива следите за извършените престъпления и ползва прокуратурата като бухалка срещу неудобните и неприемащите властта на мафията. Примерите са десетки, показателно е бездействието на прокуратурата по сигналите на БОЕЦ за пачките и кюлчетата в спалнята на Бойко Борисов, за БарселонаГейт, за записите „ПКП”, за произхода на средствата на Пеевски, за Догансарай и т.н.

Да погледнем какво се случва с другия прокурор от тази сага – Илиян Рангелов, който повдигна обвинения и внесе в съда обвинението срещу Красимир Методиев и другите двама обвинени в убийството на Пеевски.

Илиян Горанов Рангелов – през 2013 г. е командирован в СГП. През юни 2014 г. е назначен без случаен подбор лично от Цацаров за прокурор по делото за убийството на Пеевски. След това започва шеметната кариера на Рангелов, който за няколко години от районен прокурор става върховен прокурор. Така мафията награждава слугите си.

1. Веднага след реализацията на схемата по делото за „Убийството на Пеевски” с решение на ВСС по пр. № 55/27.11.2014 г. Илиян Рангелов е назначен по конкурс за повишаване и преместване в окръжна прокуратура София, като е встъпил в длъжност на 04.03.2015 г. От тук нататък прокурор Рангелов е преследван от награди и повишения. През 2015 г. е поканен лично от Цацаров в новосъздаденото специализирано звено „Антикорупция” съвместно в ДАНС и МВР.

- Advertisement -

2. И след най-голямото стъпало – в края на 2017 г. прокурор Илиян Рангелов е назначен за наблюдаващ прокурор по делото „Иванчева-Петрова”, изготвя и внася обвинението срещу двете кметици. ДА, ТОВА Е СЪЩИЯТ ПРОКУРОР! Той е командирован в Специализираната прокуратура от Иван Гешев, който вече я оглавява. Командирован е за периода от 11.12.2017 г. до 01.10.2018 г. И веднага след като внася обвинителния акт в съда е откомандирован! Делото „Иванчева-Петрова му е разпределено лично от Гешев без случайно разпределение на делата. И отново действията му се преплитат с Гешев, който също има активна роля в това дело, като за легитимност включват и КПКОНПИ. Поредно набеждаване, този път на Десислава Иванчева и Биляна Петрова по подобие на „Убийството на Пеевски”, като Гешев и Рангелов вече са се специализирали в тези постановки. Прокуратурата организира и подготвя обвинения на конкретни хора. Използват се марионетки и сламени хора – бизнесмени, „журналисти” и т.н, които провокират или дават нужните „сведения”, за да започне репресията. По подобен начин бе извършена и схемата с повдигнатите обвинения на председателя на БОЕЦ Георги Георгиев.

Да се върнем на прокурор Рангелов и делото „Иванчева-Петрова”. След разкрития на Фрогнюз, БОЕЦ подадохме сигнал до прокуратурата за връзка между Гешев и основния свидетел по делото Ваклин. От отговора на СГП става ясно, че Гешев е бил дългогодишен приятел с ортака на Ваклин, Марио Кръковски, както и че жената до Гешев е получила жилище на симулативна цена, далеч по-ниска от пазарната, от компания на Кръковски, а строежът на самата сграда е финансиран от Ваклин! Отново приятелите на Гешев са вкарани в криминалните схеми на прокуратурата от самия Гешев. Същото се случва и по друг казус – случая „Жоси”. Георги Цолов, един от най-близките приятели на семейство Гешеви, е използван, като е прехвърлил дялове от компанията си на бащата на Гешев и след като Гешев получил по-малко от договореното, той се обърнал срещу своя приятел, като бизнесът му унищожен, а той е размазан от репресии и дела. В този казус Гешев намесва и друг свой приятел – Велимир Атанасов.

И така стигаме до 18.12.2019 г. – Гешев встъпи в длъжност. Той не забравя своя съучастник в предишните схеми и Илиян Рангелов става върховен прокурор – поредната награда!

На 09.02.2021 г. при проведен конкурс за апелативната спецпрокуратура първи се класира Илиян Рангелов, с 5,88 – отличник!

17.12.2020 г., на годишнината от своето встъпване, Гешев награждава с отличие „Служебна благодарност“ за проявен висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения прокурорите Илиян Рангелов, Ваня Илиева и др. от отдел 01 „Специализиран“ във ВКП.

. - 4

*Прокурор Илиян Рангелов

Връщаме се обаче на събитията от 2014 г.

19.10.2014 г. – в интервю на Цацаров, отразено от националните телевизии, което може да бъде открито в интернет се казва:

„Действията срещу евентуалните „убийци“ на Делян Пеевски главният прокурор определи като „срамна грешка на прокуратурата“. „За мен това обвинение беше грешка. Това е твърде срамна грешка на прокуратурата“, призна Цацаров. Той призова онези които твърдят, че висши длъжностни лица са действали под влиянието на Делян Пеевски в разследването на негови“ убийци“ или са били направлявани по някакъв начин от въпросния човек, да кажат имената на тези прокурори и следователи“. Точно един месец по-късно, прокурор Илиян Рангелов извършил „твърде срамната грешка”, е повишен в окръжен прокурор!

След публичното признание на Цацаров, че това обвинение е било „срамна грешка“, законът изисква незабавно образуване на вътрешна дисциплинарна проверка и наказание, дори уволнение за прокурора издал обвинители акт. Вместо това трите главни действащи лица са наградени с всички почести. Петьо Еврото става главен консилиери на мафията в задкулисния център на властта известен като „Осемте джуджета“. Рангелов става върховен прокурор. Гешев става главен прокурор. Началото е – „убийството“ на Пеевски и фалита на КТБ и източването на 4,5 милиарда лева.

БОЕЦ разполагаме и десетки документи за продължението на репресиите от страна на прокуратурата над приятеля на Гешев – Красимир Методиев. Информацията, която получихме, е проверена и валидирана от нас, като и в тези действия отново е замесено името на Иван Гешев. Става дума за поредната схема „Осемте джуджета” или поредното „Жоси”. ГешевКилърГейт добива все по-чудовищни размери и краски. В случая, имаме преки доказателства за извършено тежко престъпление от главния прокурор и действия, разрушаващи авторитета на съдебната власт. Очакваме и реакцията и действията на институциите. Това е тест за техния интегритет и готови ли са да се изправят срещу мафията за истинска промяна, която минава през отстраняването на Гешев от неговия пост и провеждане на истинска съдебна реформа.

БОЕЦ призоваваме за максимално споделяне и разпространение. Само с граждански натиск и гражданска подкрепа можем да пробием омертата и медийното затъмнение и да стигнем до резултат по това разследване. Публичността и гласността ще осигурят и за нас, семействата и близките ни известна сигурност.

Гешев трябва да бъде незабавно задържан под стража и отстранен от заемания пост. Призоваваме и за незабавни действия на институциите.

Очаквайте и следващата част от ГешевКилърГейт, в която ще започнем да публикуваме документи“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече