Готов за затвора! Красимир Дачев раздава тлъсти подкупи по 640 хиляди евро, Гешев пак дреме

0

- Advertisement -

Бизнесменът с фалшива биография Красимир Дачев, влязъл в света на богатите като чирак на мафиотския бос Исмет Шабан – Стария Фатик, е готов подсъдим за даване на подкупи, което гарантира до 6 г. затвор, стига да имаме държава, показа ново разследване на Narod.bg.

Свързаният с ДС сенчест приватизатор многократно е участвал в корупционни сделки, за чието осъществяване е давал подкупи в особено големи размери, показа проверката ни. Дачев, който уж е юрист, сам падна в капана с непринудени признания, че е много пъти е давал рушвети, като най-големият от тях е в размер на колосалните 640 000 евро!

Зам.-шефът на Българската търговско-промишлена палата, в чиято визитка пише, че е завършил право в СУ „Климент Охридски“ в периода 1970 – 1974 г., бързайки да се изкара жертва, си призна, че е давал пари под масата, което, обаче, е престъпление по чл. 304 НК.

Ето какво казва Наказателният кодекс:

Чл. 304. (Изм. – ДВ, бр. 51 от 2000 г., изм. – ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) Който предложи, обещае или даде дар или каквато и да е облага на длъжностно лице, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.

(2) Ако във връзка с подкупа длъжностното лице е нарушило служебните си задължения, наказанието е лишаване от свобода до осем години и глоба до седем хиляди лева, когато това нарушение не съставлява по-тежко наказуемо престъпление.

(3) Наказанието по ал. 1 се налага и на онзи, който предложи, обещае или даде подкуп на чуждо длъжностно лице.

- Advertisement -

Предвид факта, че парите, които милиционерският син Дачев е давал, са отивали в джоба на корумпирани чиновници, евентуално разследване може да разкрие и продажниците в министерства и агенции, които правят бизнес по мафиотска матрица с публично излъскан предприемач като Красимир Дачев, чието минало е осеяно с престъпления, част от които Narod.bg вече осветли.

На 24 март 2013 г., когато беловласият милионер се опитва да лъска имидж след бруталната далавера с откровената кражба на „Свилоза“, пред bTV чиракът на Стария Фатик признава, че „под натиск от държавната администрация“ системно е давал подкупи, като най-големият е в размер на 640 000 евро.

 „Бях рекетиран много активно. Най-големият подкуп, който съм дал, е 640 хил. евро“, изцепи се Дачев.

Но премълча защо се е съгласил да играе ролята на „жертва“, вместо да алармира компетентните органи за искания огромен рушвет? Дали пък именно чрез подкупи подлогата на Фатик не е правил големите си приватизационни сделки, ощетили негови бизнес партньори и държавата, но напълнили офшорните му сметки с десетки милиони?

Видеоархивът с признанията на Красимир Дачев за участие в размяна на подкупи е наличен в bTV.

Може би именно заради системното раздаване на подкупи Дачев досега остана ненаказан за изсветлените от Narod.bg мафиотски приватизационни схеми и колосалната кражба на акциите на „Свилоза“ на стойност 100 млн. щатски долара, които той отне от законния им собственик без да плати и една стотинка с помощта на организирана престъпна група, за която вече писахме и която също остава досега ненаказана и очаква възмездие

Ако вместо гешефтура имаме прокуратура, е лесна работа да се извади записът от bTV и на негова база да привика на разпит и се повдигне обвинение срещу Красимир Дачев, който вече 30 години върти бизнес по правилата на мафията, призовава Narod.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече