Кирил Маричков: Не искам децата ми да видят какво е руски ботуш!

0

- Advertisement -

„Надявам се моите деца никога да не видят и да не разберат какво е руски ботуш. Това не е напреднала държава, а икономическо джудже. Без петрола и природния газ от 10-11 място тя слиза на 26-27 място по БВП. Липсата на свобода на словото съчетана с допотопна икономика и желания да властват над всичко заради своите национални комплекси е нещо много опасно и може да доведе до много трагични последици“. Това заяви музикантът Кирил Маричков.


Тези, които попречиха на България да бъде енергийно независима, днес са в основата на това страната ни да заеме разкрачена позиция по отношение на войната срещу Украйна, каза още в интервю за БГНЕС Маричков.


Той цитира големия италиански мислител от Ренесанса Николо Макиевели: който иска да бъде неутрален, бива намразван от този, който губи, и презиран от този, който печели.

- Advertisement -


„С тази наша позиция никой няма да ни хареса. Нито руснаци, нито украинци, нито европейци. Това е андрешковска позиция, която не ни прави чест. Обидно е, че сме такива“, каза прочутият музикант.


„Ясно е кой седи в дъното на всичко това. Това са същите тези, които преди много години създадоха обществено мнение срещу добива на шистов газ, твърдейки, че той щял да отрови природата. Ако не беше въведен мораториума върху добива на шистов газ, днес щяхме да имаме собствено производство и нямаше да имаме нужда от руския газ. Но Русия и Путин не искаха това да се случи“, заяви Маричков.


Той предупреди, че „и днес те имат своята пета колона в настоящия парламент, която продължава да разделя нацията“. „За съжаление, доста хора и в момента им вярват и сме доста разделени“, каза музикантът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече