Трябва ли да теглим онлайн кредити през 2022 г.?

0

- Advertisement -

Бързите кредити, отпускани онлайн и само срещу лична карта, са полезни кредитни продукти, които улесняват достъпа на потребителите до средства на заем при внезапно възникнала спешна финансова нужда. Настоящата година е изтъкана от несигурност и много от вас се питат дали тегленето на кредит по време на икономическа криза и висока инфлация е добра идея, или е непремерен риск да не съумеете да погасите заема си и да се сдобиете с лошо кредитно досие, наказателни лихви и неясно финансово бъдеще. 

Кредитът онлайн през 2022 година – за и против

По време на инфлация цените растат, но лихвата не се променя след сключването на договора за заем, което прави бързия кредит добра идея, тъй като месечната ви вноска ще ви се струва по-ниска и достъпна на фона на растящите цени на стоки и услуги и евентуално на фона на растящите заплата и доходи.

- Advertisement -

Бързите кредити са често и единствен изход за потребители, които не могат да докажат дохода си, не работят на трудов договор, не съумяват да намерят поръчители и се нуждаят от средствата незабавно. В този случай онлайн кредитът е добро решение. За хора, загубили работата си, единствено решение за оцеляване до намиране на ново работно място са именно т.нар. онлайн кредити като тези, отпускани от Vivus.bg.

Няма място за притеснение и ако ще теглите онлайн кредит до заплата, тъй като заемът е краткосрочен и драстични промени за толкова кратко време в икономическата ситуация са слабо вероятни.

Не следва да ви притеснява и лихвата. По данни на БНБ през 2022 година се наблюдава намаляване на лихвените проценти и поевтиняване на кредитите, като данните се отнасят за всички кредитни продукти – ипотеки, потребителски заеми и други. Нарастване на лихвата не се отчита и при бързите кредити, кредитният пазар запазва стабилност.

Икономическата криза не е повод да се отказвате от идеите си и да се въздържате от бързи кредити. Единствено следва да внимавате на кой кредитор се доверявате, както и да се уверите, че месечната вноска е достъпна за вас и отговаря на доходите ви, използвайки кредитния калкулатор на сайта на избраната от вас кредитна институция.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече