Бивш приближен на Путин за рока и рапа по путински

0

- Advertisement -

В същият ден, когато от градинките и тревните площи на Мариупол се показаха стотици трупове на деца и старци, в града-побратим на Мариупол – Петербург, се състоя едно особено безсмислено културно тържество в чест на рождения ден на града. Тези стотици трупове на мариуполци, загинали от руските бомбардировки, просто бяха завлечени в разбитите универмази и бяха оставени да се разлагат непогребани, с вече изтекли очи. То няма и къде да ги погребат. На мариуполските гробища и без тях покойниците вече лежат на три слоя. И ковчези няма. 
А новият побратим на Мариупол в този момент избухна във фойерверки и се разтресе от концерти, приеми и карнавални шествия. За безкрайната болка и трагедия на мъртвия си побратим, разбира се, градът не пророни и дума, не сведе глава пред гроба или савана му. 
На грандиозните концерти се мятаха и кълчеха рапъри и рокаджии – толкова страхливи и позьорски като целия нелеп празник. 
Просто удивително! 
Там в Петербург, на тези безкрайните кресливи концерти се явиха хора, които по идея трябва да имат за свой инструмент и път към успеха единствено Правдата. Говоря за певците – те би трябвало добре да разбират това.
Нима, изправени пред многохилядната шумна тълпа, на никой от тия виещи младежи не му хрумна, че именно сега съдбата му подарява рядък шанс да се превърне в истинска звезда или истински поет?! Но малките послушни лакеи не посмяха да отворят уста. Беше ги страх. 
Това е разбираемо – да се живее в путинизъм въобще е страшно, за всеки. 
Но рапът и рокът – това преди всичко е храброст, безстрашие, бунт. Това значи да си винаги изправен срещу течението и тълпата, срещу всяко зло, без страх и снишаване. Особено сега, когато истинското невиждано зло е показало муцуната си без всякакво стеснение – и командва! 
Изправени пред хилядите фенове в залите, тези момчета така и не се решиха да плюят в лицето на злото. И си останаха просто кълчещи се кресливи момченца, фактически пълни боклуци. Те дойдоха на своите концерти като безименни фигуранти – и такива си тръгнаха. 
Много е вредно. 
Много е вредно и глупаво да си страхливец. 

- Advertisement -

Автор: Александър Невзоров, източник: „Сега“

_______
Александър Невзоров (р. 1958) е съветски и руски журналист, бивш депутат в Държавната дума (1993 – 2007) и бивш приближен на Путин.
От 22 април 2022 е в списъка с т.нар. „чуждестранни агенти“. 
От 4 май 2022 е обявен за издирване. 
В момента Невзоров е извън Русия. Източник на текста е YouTube каналът на автора, който се поддържа с дарения.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече