Как може да няма престъпления, пък да има незаконни строежи?

0

- Advertisement -

Председателят на регионалната комисия в Народното събрание Настимир Ананиев („Продължаваме промяната“) зададе въпроса „как може да няма престъпления, пък да има незаконни строежи“ по време на изслушване в комисията във връзка с договорите на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) за текущ ремонт и поддръжка (ТРП) на пътищата в периода 2018-2021 г. (по време на третото управление на Бойко Борисов), както и за доклада на междуведомствената работна група между Министерството на финансите (МФ) и Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за тези договори, в който доклад се стига до заключението, че около 80% от извършените дейности от пътностроителните фирми по договорите за ТРП са основни ремонти, възложени без обществени поръчки, без одобрени инвестиционни проекти, без надзор, актове и гаранция.

- Advertisement -

Регионалният министър в оставка Гроздан Караджов, който е в правителството от квотота на „Има такъв народ“, отговори на Ананиев, че незаконните строежи били нарушения, а не престъпления и „ако ви насоча към покрайнините на всеки голям град, ще видите много незаконни строежи“. Ананиев отбеляза за незаконните строежи, че става дума за това, че някой не си е свършил работата, а Караджов се съгласи, че това били административни нарушения.

„В този доклад никъде не се третира въпросът за престъпления, а това нещо беше чуто при представянето му, никъде не се говори за прокуратура, но за да бъдем наясно кой от коя страна на барикадата е, съм дал доклада на прокуратурата“, повтори Караджов и допълни, че целта на доклада е била да подпомогне разплитането на въпросите за договорите за ТРП и за натрупаните задължения по тях, като по думите му работната група ясно показала, че дефицитът от 3.1 млрд. лева бил заварен от предишното управление, пише „Дневник“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече