Борисов, Пеевски, Слави и Митрофанова дърпат конците за падане на кабинета

0

- Advertisement -

Според премиера Кирил Петков истинската причина за вота на недоверие са четирима човека, които не са за пленарната зала на Народно събрание.

„Първият, г-н Борисов се страхува, че правосъдието ще дойде и до него. Вторият, г-н Пеевски се страхува, че неговите фирми няма да получат тези строителни милиарди, за които той може би има договорка с някой в тази зала. Г-жа Митрофанова не е толкова страшна, някой път може да не я слушате за всичко, което тя ви казва. Четвъртият SMS утре ще дойде от г-н Слави Трифонов“, обясни министър-председателят по време на дебатите във вторник в НС за сваляне доверието на правителството му.

„Искате да свалите това правителство, защото предлагаме да увеличим пенсиите на 467 лв. – това било инфлационно, защото заплатите на лекарите не трябвало да са 2000 лв., защото и това било проинфлационно. Защото медицинските сестри не трябва да получават 1500 лв. и това е проинфлационно. Защото 13 млрд. лв. (б.р. по Плана за възстановяване) били дошли, но закъснели – бяхме поздравени за най-добрия и най-зеления План за възстановяване и развитие. Защото трябва да ви се извиним, че в последните няколко месеца цената на петрола на световните борси се е качил с 55%“, добави той.

- Advertisement -

Той заяви, че мотивите за Северна Македония са чути „1800 пъти“.

„100 пъти казахме, че ще се реши в парламента, но тези хора се упражняват на една дъвка, защото знаят, че поискаха 40% от оценката на милиардите за пътища да бъдат в една „тъмна стая“ в МРРБ. Не ви се получи, съжалявам“, добави министър-председателят.

Вотът на недоверие към кабинета „Петков“ ще бъде гласуван днес в 19.10 ч.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече