Самозабрави се! Дългия даде на съд премиера – нарекъл го „мафия“

0

- Advertisement -

Лидерът на партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов съди бившия си коалиционен партьор Кирил Петков за 50 000 лв за причинени неимуществени вреди, вследствие на изказване, направено на пресконференция. Искова молба на телевизионния водещ е постъпила на 24 юни в Софийския градски съд. От съда отказаха подробности, но „Сега“ научи, че в иска си Трифонов твърди, че е бил обиден, а името му – накърнено заради изказванията, че е „мафия“.

На 13 юни Трифонов обяви в профила си във Фейсбук, че се чувства обиден след пресконференцията на „Продължаваме промяната“ по повод оттеглянето на „Има такъв народ“ от управляващата коалиция. „Днес чух няколко пъти, че аз съм мафията. Казаха го министър-председателят Кирил Петков, министърът на финансите Асен Василев и – не знам като какъв да го определя – Радостин Василев. Съгласен съм, че в България всеки може да каже всичко за всеки, но трябва да носи отговорност за думите си. Навремето осъдих жълтите вестници заради лъжите им. Спечелих всички дела. Сега ще заведа дела срещу Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за техните лъжи и внушения. И, разбира се, ще ги спечеля. А сега вижте пресконференцията на “Има такъв народ”, която завърши преди малко. Срещу лъжите и клеветите стоят фактите“, написа лидерът на ИТН.

- Advertisement -

В Софийския градски съд до момента няма депозирани искове за непозволено увреждане срещу Асен Василев или Радостин Василев, показа проверка на „Сега“.

„Мафията току-що загуби коалиционния си партньор“, каза на 13 юни Петков по повод оттеглянето на ИТН от управляващата коалиция. „Мафията загуби възможността да сформира правителство. От тук нататък думата е на народа“, каза пък Асен Василев. Преди това Радостин Василев обясни, че „мафията проби в ИТН“.

Това не е първият съдебен сблъсък между ръководството на ПП и ИТН. Още през септември м.г. преди да бъде съставена четворната коалиция, Асен Василев заведе иск срещу зам.-председателя на “Има такъв народ” Тошко Йорданов заради твърдението му, че Василев е откраднал интелектуална собственост. Частичният иск е за 25 100 лв. за нанесени неимуществени вреди заради клеветнически според него твърдения, казани от трибуната на НС на 29 юли от Тошко Йорданов, който бе председател на парламентарната група на ИТН. Ако Василев спечели това дело, ще може да заведе ново за остатъка до 250 хил. лв.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече