Радева не била в колата на Семерджиев, той пък не е бил отвличан

0

- Advertisement -

Категорично полицейският служител Симона Радева не е била в автомобила към момента на ПТП-то. Тя активно е участвала и му е помагала да се укрие и вероятно да прикрие следи от престъплението.

Това твърди заместник директор на Националната следствена служба Ясен Тодоров по повод катастрофата на столичния булевард „Черни връх”, при който загинаха две млади жени.

„Лицето, което е посочено като отвлякло Семерджиев, е разпитано в продължение на часове в Националната следствена служба. Много интересни неща има в неговия разпит. Не се потвърждава тезата за отвличане“, разказа той пред Nova News.

Тодоров не пожела да каже какво точно е било разказано, но уточни: „Неща, които най-вероятно ще са относими към друго досъдебно производство, за друга дейност, извършвана от кръг лица, повече клоняща към документни, финансови, данъчни престъпления“.

По думите му засега всички протоли от разследването са одобрени: „Всички доказателства са годни. Ние сме много напред в разследването, работата ни по т. н. горещи следи беше много интензивна и мисля, че всичко възможно е събрано. Сега предстои експертен анализ, на база на който да се направят много връзки“.

Тодоров обясни влизането „малко по-късно в помещението, в което е открит вероятния извършител“ с Наказателния кодекс, по който се изискват много процедури. Те пък са необходими, за да може Съдът да признае доказателствата за годни и чрез тях да се докаже вината.

- Advertisement -

„Ние можеше да действаме много по-бързо, много по-интересно за публиката, но да не постигнем целения процесуален резултат“, обясни Ясен Тодоров.

И още по същество – натривките са взети още вечерта. Веднага след взимането на кръвната проба е бил извлечен ДНК профил: „Преди 72-рия час на база на това съвпадение и с експертизата за маратонките Съдът направи обосновано предположение, че това е извършителят, и го задържа“.

Метамфетамини са открити не при първоначалния оглед, а при огледа сутринта.

„В комбинация с другите деяния на лицето, не може да бъде приложена разпоредбата за така наречения маловажен случай“, категоричен бе следователят. 

„По този случай няма свидетели или очевидци на лица, излизащи от автомобила“, добави Ясен Тодоров.

По думите му предстои да се съберат всички записи от камери на Столична община и Пътна полиция-СДВР, за да се види кой е управлявал автомобилът през деня непосредствено преди катастрофата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече