Докъде я докара! Путин лично пласира оръжие

0

- Advertisement -

Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че страната му цени своите връзки с държави в Латинска Америка, Азия и Африка и е готова да предложи на своите съюзници съвременни оръжия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

„Ние сме готови да предложим на нашите съюзници най-съвременните видове въоръжение – от стрелково оръжие, през бронирани машини и артилерия до военна авиация и безпилотни летателни апарати“, каза Путин на церемонията по откриването на форума „Армия-2022“ близо до Москва.

Така на практика руският държавен глава сам се включи в търговията с оръжия, и само доказа, че Москва изпитва големи проблеми с пласирането на военната си продукци, включително и на т.нар. съюзнически пазари.

- Advertisement -

Путин използва своята реч на оръжейното изложение близо до Москва, за да похвали високотехнологичните оръжия на Русия и да обяви, че тя е готова да сподели своите технологии с държави със сходни виждания. Той го удари и на реклама, като обяви, че „почти всички от тях са били използвани в истински военни операции повече от един път“.

Руският лидер се изказа в момент, когато войната на Русия в Украйна продължава вече от почти шест месеца и Москва претърпя многократни неуспехи и тежки загуби, отбелязва Ройтерс. Западни военни анализатори твърдят, че лошото представяне на руските военни и технологии би могло да направи руския военен износ по-непривлекателен за потенциални купувачи като Индия, които в миналото са били силно зависими от технологии от Русия.

Русия подкрепя продължаването на съвместните военни учения със своите съюзници и партньори, заяви още Путин при откриването на форума „Армия-2022“. „Както и преди, каним нашите съюзници и партньори да участват в съвместни командно-щабни и други видове учения“, заяви държавният глава. Той отбеляза, че практикуването на сложни задачи по бойна подготовка е важно за подобряване на военните умения и качеството на военното управление, за подобряване на тактиката и съгласуваността на частите и формированията.

„Убеден съм, че развивайки широко военно и техническо сътрудничество и обединявайки усилията и потенциала си, ще можем да осигурим сигурност и стабилност на нашите страни и на света като цяло“, подчерта руският лидер и натърти, че Русия е готова да предостави образци на оръжия – от бронирани превозни средства до самолети и дронове – на своите съюзници и партньори. Според Путин страната има много съюзници на различни континенти, които „не се огъват пред така наречения хегемон“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече