Взривиха колата на „мозъка на Путин”, загина дъщеря му

0

- Advertisement -

Дария Дугина, дъщерята на руския обществен деец и философ Александър Дугин, е загинала при експлозия на автомобил Toyota Land Cruiser Prado край Москва, предаде ТАСС, позовавайки се на Андрей Краснов, ръководител на общественото движение „Руски хоризонт“ и познат на загиналата.

Според сайта Gazeta.ru самият Дугин също е трябвало да пътува в джипа, но в последния момент се е качил в друга кола.

- Advertisement -

„Близо до село Болшие Вяземи е избухнала детонация, колата се е запалила веднага, изцяло е била обхваната от пламъци, тя е загубила контрол, защото е карала с висока скорост и е излетяла на отсрещната страна на пътя“, разказа той.

„Това е колата на баща ѝ, Даша кара друга кола, но днес тя караше неговата, а Александър Гелиевич пътуваше по друг начин. Той се върна и беше на мястото на трагедията. Доколкото разбрах, мишена е бил пряко Александър Гелиевич, а може би и двамата“, добави още Краснов.

Александър Дугин е 60-годишен съветски и руски философ, политолог, социолог, преводач. Наричан е „мозъкът на Путин“ и е автор на проекта за евразийска държава, който на практика представлява възстановяване на СССР. Ръководител е на Центъра за консервативни изследвания и основател на Международното евроазийско движение в Русия. Дугин е идеолог на неоевразийството – течение в руския консерватизъм, което призовава към създаване на свят с повече полюси, обединяване на евразийското пространство (Русия, Европа и Близкият Изток) в противовес на англосаксонските страни (САЩ и Канада, Великобритания и Ирландия, Австралия и Нова Зеландия).

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече