Без Лена на вота, не иска да я атакуват лично

0

- Advertisement -

Началничката на кабинета на бившия премиер Кирил Петков Лена Бориславова обяви, че няма да бъде част от листите на „Продължаваме промяната“ за предстоящите на 2 октомври избори. Тя написа това в профила си във Фейсбук. 

Бориславова пише, че решението да не бъде в листите е нейно, а не на ръководството на ПП. „Малко след свалянето на кабинета Петков взех решение да не влизам в предизборните листи. Дойде моментът да споделя причините за това“, пише тя и добавя: „През последните 8 месеца направихме първите решителни стъпки към скъсване със схемите на миналото – с кражбите на обществен ресурс, с мафиотския начин на управление на държавата, с шкафчетата с кюлчета. Съпротивата на това минало бе огромна, впрегнаха се всички похвати, работеше се усилено и за изместване на обществения фокус и за компрометиране на Промяната. Е… не откриха кражби, не откриха нечисти сделки, не откриха престъпления, затова атакуваха лично“.

- Advertisement -

„Да се занимаваш с политика в България има своята цена. Аз нямам право да я прехвърля върху екипа и работата на „Продължаваме промяната““, пише още Бориславова. Тя твърди, че „най-накрая има шанс да скъсаме окончателно със стария, изчерпан модел на управление, в който някой вожд се разпорежда с хората, с бизнеса, с мечтите и живота ни“, но „нищо, най-малко пък моето име, не трябва да отклонява вниманието ни от тази цел“.

Тя благодари на Кирил Петков и Асен Василев, както и на целия екип на ПП, че са я разбрали и подкрепили.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече