ДБ му е виновна! Радев обвини партията, че тласка страната към война

0

- Advertisement -

„С пълна убеденост не подписах декларацията за присъединяване на Украйна в НАТО, защото сега това означава война НАТО-Русия. Ще работя срещу въвличането на България във войната, без значение под какви красиви фрази се прикрива това“ – това заяви президентът Румен Радев от Прага.

„Политици, които тласкат България към война, независимо дали от невежество или корист, дължат отговори на българите, чии интереси обслужват“, заяви Радев и уточни: „Изумително е, че на фона на енергийната и икономическа криза в цяла Европа „Демократична България“ бърза да тласне страната ни във войната още преди да бъде свикан парламентът“.

- Advertisement -

Радев продължи атаката срещу ДБ: „Ако със същата страст, с която лобират за Украйна в НАТО, работеха и за правосъдната реформа и за интересите на българските граждани, сега обществената тежест на тази формация щеше да бъде различна“.

Президентът коментира ДБ във връзка с въпрос за намеренията на градската десница да внесе в НС проекторешение за изпращане на оръжие за Украйна. 

Днес Радев подчерта, че е по-важно да имаме парламент, отколкото да вървим към нови избори. „На политическите партии ще предоставя достатъчно време, за да могат да обсъдят принципите и приоритетите, около които да се обединят, така че да се излъчи управленско мнозинство и правителство. Очаквам да не забравят, че на първо място трябва да поставят интересите на българските граждани. Изключително важно е да имаме парламент, защото българският конституционен модел на властта се основава именно върху Народното събрание“, обясни Радев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече