Невероятно! Вече не ТИР, а зърновоз превозил взрива до Кримския мост, според Путин

0

- Advertisement -

Руският президент Владимир Путин каза на пресконференция в Астана, че не е получавал достоверна информация за камион, тръгнал от Одеса с взрив, който накрая се възпламенил на Кримския мост. Чул, че такава версия била развита от Федералната служба за сигурност (ФСБ), но не било установено точно дали такъв камион (зърновоз) е потеглил от пристанището на украинския град. Според първоначални руски твърдения камионът се отправил от Одеса, минал през Русе, после през Черно море стигнал до Грузия, а оттам продължил към Армения, Русия и Кримския мост, където се взривил.

Българските власти категорично отрекоха подобен камион да е влизал на българска територия. От думите на Путин следва, че щом въпросният камион не е тръгнал от Одеса, няма как да е продължил по маршрута, начертан от ФСБ. Сега ще трябва да се представи друга версия, защото Путин каза, че очаква да получи достоверна информация.

На пресконференцията той разсея и друго подозрение – че е решил да участва лично в срещата на високо равнище на Г-20 идния месец в Индонезия. Такава информация породи хипотеза, че може да се срещне там за преговори с американския президент Джо Байдън. „Не е решено дали да пътувам в Индонезия. Такъв въпрос не е обсъждан. А и не виждам необходимост от преговори с Байдън“, каза той.

- Advertisement -

По повод частичната мобилизация в Русия Путин заяви, че тя е почти завършена и ще приключи след около две седмици. Вече са мобилизирани 222 000 от приблизително 300 000 души. От мобилизираните 16 000 са изпратени в бойните зони, защото са преминали кратки подготовки от 5-10 дни.

Запитан дали може да се очакват нови масирани удари по украинските градове, руският президент заяви: „Сега няма нужда от масови удари, поне не сега, сега има други задачи.“

Путин също така заяви, че Русия няма за цел да унищожи Украйна. Той каза, че не съжалява за решенията си по време на войната: „Действията ми са правилни“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече