ГЕРБ, ДПС, БСП и „Български възход“ избраха Вежди Рашидов за вожд на депутатите

0

- Advertisement -

Мнозинство от 139 гласа – на ГЕРБ, ДПС, БСП и „Български възход“, избра в петък Вежди Рашидов за председател на Народното събрание. В лагера срещу него останаха „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, а позицията на „Възраждане“ се беше „въздържал се“.

Изборът ще позволи на Народното събрание да заработи, след три дни беше напълно блокирано заради противопоставянето между парламентарните групи, което правеше невъзможно събирането на нужния брой гласове.

- Advertisement -

То обаче върна в залата отново политическата конфронтация, въпреки декларациите за взаимно уважение от последните 24 часа. Поводът беше искането на „Продължаваме промяната“ за кратка почивка преди да започне гласуването. То срещна категоричен отпор от страна на партиите в оформилото се зад Рашидов мнозинство, които наложиха да се премине веднага към гласуване, а атаките между групите се възобновиха.

Това стана повод „Демократична България“ да заговори, че мнозинството започва да се налага в залата и минава отвъд съгласието само за избор на председател.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече