Financial Times: Европа е уморена от украинските бежанци, броят им е невероятен

0

- Advertisement -

Европа е уморена да приема бежанци от Украйна и започва да приема закони за борба срещу нелегалните мигранти, подготвяйки се за нова вълна тази зима, пишат колумнистите Ейми Казмин, Сам Флеминг и Рафаел Миндър в статия за „Файненшъл таймс”, предава bg-voice.com.

- Advertisement -

“Броят на бежанците от Украйна и други страни на континента е невероятен. От януари до септември украинците са подали 4,4 милиона заявления за временна закрила в ЕС, макар са се предполага, че стотици хиляди вече са се върнали у дома”, отбелязват авторите. Държави като Италия, при новото правителство на Джорджия Мелони, оглавяват призивите за по-строги мерки срещу нелегалните мигранти, добавят репортерите. Въпреки факта, че в първите месеци след началото на конфликта европейците радушно посрещнаха украинските бежанци, сега те се отнасят по-хладно към тях поради повишената инфлация и съкращенията в бюджетите на европейските държави, отбелязват наблюдатели.

Много правителствени програми на различни страни на континента за подкрепа на мигрантите вече не могат да се справят с големия им брой, който продължава да се увеличава, особено в големите градове. Авторите отбелязват, че в Германия предлагат вариант за разпределяне на бежанците в цяла Европа, за да се реши този проблем.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече