Екимджиев: Триадата на задкулисието >> Борисов – Пеевски – Цацаров

0

- Advertisement -

Борисов – Пеевски – Цацаров са „най-важната триада на задкулисието“. „Явно има някаква омерта, зад закони, зад конституция, зад обществен интерес тези хора взаимно да си пазят гърбовете“, коментира той и добави: „Те са едни гениални илюзионисти. На пръв поглед демонстрират проевропейско, проатлантическо поведение. Докато се правеше на евроатлантик, Борисов осигури построяването с наши пари на руския газопровод, който се оказа много важна логистична брънка в подготовката на войната срещу Украйна. Докато се правеха на евроатлантици, първо Цацаров, а след това и Гешев, проспаха атентатите срещу Емилиян Гебрев.“ Това обяви пред БНР адвокат Михаил Екимджиев 

Когато гърмяха военните складове в България, Цацаров и Гешев обменяха челен опит с главния прокурор на Русия – Чайка, посочи още Екимджиев.

Относно декларираната евроатлантическа ориентация на главния прокурор, Михаил Екимджиев подчерта: „Това е неговият илюзионистки чар и талант. Той от време на време пуска пушилка с някакви дребни русофилски шпионски игрички. Това е пушилката, това е заблудата. Гешев отказа да разследва построяването на руския поток в България, отказа да разследва КТБ и разграбването ѝ. Ключови елементи от българската стратегическа инфраструктура се придобиват под носа на нашите служби и на главния прокурор.“

„На преден план има декларативно сътрудничество с ЕС и НАТО, а в същото време омертата и тази непоклатима триада Бойко Борисов –  Гешев – Пеевски и техните руски ортаци продължава да си работи безотказно“, коментира Екимджиев.

„Главно заради Гешев ни беше хлопната вратата за Шенген“, смята юристът.

- Advertisement -

„Клептократското мнозинство в този парламент очевидно няма интерес от същинска реформа, която би намалила източниците за безнаказана корупция, с която те са свикнали, от която живеят и се хранят в продължение на целия мътен и кървав преход и до края на управлението на ГЕРБ. Това е в основата на нежеланието да се извърши съдебна реформа.“, коментира още  адвокат Михаил Екимджиев.

„Има корупционни практики, които са прикривани и толерирани от прокуратурата, благодарение на които един многопартиен елит се захранва с финансов ресурс за влияние и по този начин си стабилизира и увековечава управлението“, допълни той.

„Това е мнозинството по интереси и на хартиената бюлетина, и на антисъдебната реформа.“, смята той. 

По думите му обаче в един момент, колкото и да са сериозни тези интереси, те няма да издържат на външния натиск.

Според Екимджиев са налице „мафиотски триади, конструкции, градени вече 10-12 години, които много трудно могат да бъдат разградени“.

„ПП формално имаха парламентарно мнозинство, формално държаха изпълнителната власт, но под тях службите ги саботираха и торпилираха. Те реално не можеха пълноценно да упражняват политическата власт. Те бяха с вързани ръце, с вързани очи понякога“, заяви Екимджиев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече