Баце иска Христо Иванов за премиер?!

0

- Advertisement -

Борисов извади последните козове: директно предложи Христо Иванов за премиер и да си стиснат ръцете за кабинет при третия мандат. „Съгласен съм с Христо Иванов, че е важно да има правителство. Нека обяви кабинет, да ни покани и да каже при какви условия всичко, което говори, може да се случи и да подпишем документ“.

Борисов предлага поста на Иванов с такава увереност, сякаш си е пил кафето с Радев и двамата са се разбрали на кого президентът да връчи третия мандат. Я уж не се срещали и не се чували…

Да приемем, че по изключение този път лидерът на ГЕРБ е откровен. Защо Христо Иванов отново да му обяснява условията на „Демократична България“ като те са ясни отдавна: радикална съдебна реформа, ограничаване правомощията на главния прокурор, промени в закона за КПКОНПИ и борбата с корупцията. Ясно е също, че точно тези условия Борисов не може да преглътне, колкото и да се кипри като евроатлантик пред камери и микрофони. Нито в България, нито в Брюксел, нито в Москва, нито във Вашингтон някой му вярва.

Освен ако… Ами ако…

- Advertisement -

Да не би бившият премиер и настоящ партиен „Меси“ да предлага сделка? „Да ни покани (Христо Иванов) и да каже при какви условия всичко, което говори, може да се случи и да подпишем документ“, – казва човекът от Банкя. Някой май му е дал съвет. Някой над него.

Ако е така, Гешев трябва да се разтревожи истински.

Освен ако Борисов не разиграва поредната театрална сценка: Аз съм готов на всичко, но те не ме искат и работят срещу България.

Неизреченото единствено условие, което сънува и бленува Бойко Борисов, е да не бъде разследван и да не му пипат парите. И малко почести, разбира се. Ако някой му гарантира това, той ще клекне и ще похарчи всеки и всички около него, които през годините го обгрижвали във властта, както теляци в турска баня и Мата Хари в резиденция „Бояна“…

Емил Азар, ФрогНюз

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече