Непроследимият таен влак на Путин: Бронирани вагони, 3 локомотива и секретна жп мрежа (ВИДЕО)

0

- Advertisement -

Брониран, с три локомотива, антени на покрива и специален вагон със спалня и кабинет за Путин.

Това е тайният влак на руския президент. Според експерти той струва около 12,5 милиона евро.

Путин е започнал да използва влакове вместо самолети, за да избегне възможно проследяване на полетите си, тъй като е много по-трудно да се проследяват влакове. Разписанието на влаковете се коригира според плановете на Путин, за да може влакът му да се движи с максимална скорост, без спирания.

Руският президент Владимир Путин използва специално произведен брониран влак за официалните си пътувания, а до резиденциите му е прокарана секретна железопътна мрежа, включително гари, твърди разследващата медия „Проект“, цитирана от руската редакция на радио „Свободна Европа“.

Според статията една такава тайна гара и няколко жп линии са построени на територията на националния парк „Валдай“ в северозападната Новгородска област, в близост до намиращата се там президентска резиденция.

Гарата била открита от кореспонденти на „Проект“ през есента на миналата година. Тя разполага с хеликоптерна площадка и до нея водят линии, изградени през 2019 г., твърди разследващата медия.

На сателитни снимки, включени в материала, е показана предполагаема гара, построена през 2015 г. в Ново Огарьово, Московска област, на около 400 метра от резиденцията на Путин. Според статията тази гара е била скрита зад висока ограда, върху която през 10 метра са поставени охранителни камери.

- Advertisement -

Путин се пази от коронавируса с „тунел за дезинфекция“

„Проект“ пише, че през 2017 г. до резиденцията на руския президент „Бочаров ручей“ в черноморския курорт Сочи се е появил перон и нова жп линия, която също е била скрита с ограда от жп линиите, по които върви градската железница. Друга разследваща медия – „Досие“, публикува вчера статия, в която също се твърди, че Путин предпочита да пътува с влак, който е бил специално произведен за него през 2015 г. Този влак е брониран, а руският президент е започнал да го използва през втората половина на 2021 г., когато страната му се е подготвяла да нахлуе в Украйна, пише в материала.

Според „Досие“ Путин е започнал да използва влакове вместо самолети, за да избегне възможно проследяване на полетите си, тъй като е много по-трудно да се проследяват влакове. Разследващата медия твърди още, че „разписанието на влаковете се коригира според плановете на Путин, за да може влакът му да се движи с максимална скорост, без спирания“.

Новинарският сайт СОТА пък обяви, че разполага с информация за обновяване на изоставена гара в Москва, която да бъде използвана за нуждите на президента и други високопоставени представители на руските власти.

В материала пише още, че гарата е била възстановена броени седмици преди Русия да започне пълномащабната си инвазия в Украйна в края на февруари миналата година.

Източник: Дневник

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече